Lietuvas izredzes saņemt finansējumu žoga būvei gar Baltkrievijas robežu vērtē optimistiski

Ārvalstīs
LETA/LRT.lt
Baltkrievija
Foto: Foto: Lietuvas Iekšlietu ministrija

Lietuvas izredzes saņemt Eiropas Savienības (ES) finansējumu fiziskas barjeras izbūvei gar Baltkrievijas robežu nolūkā apturēt nelegālo migrāciju vērtējamas optimistiski, ceturtdien žurnālistiem sacījusi Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite, komentējot iepriekšējā dienā notikušo bloka dalībvalstu ministru apspriedi.

Lietuva gar robežu ar Baltkrieviju 508 kilometru garumā grib uzbūvēt četrus metrus augstu stiepļu žogu ar dzeloņdrātīm gar augšmalu, kas saskaņā ar sākotnējām aplēsēm varētu izmaksāt aptuveni 152 miljonus eiro.

"Lai gan Lietuva arī pati ir pieņēmusi lēmumu celt fizisku barjeru un darīt to par saviem budžeta līdzsekļiem, šis jautājums tiek izvirzīts arī Eiropas līmenī, jo šī robeža ir ES ārējā robeža. Lai nodrošinātu tās apsardzību, mums ir vajadzīga finansiāla palīdzība. Vērtējot iespējas, esmu noskaņota optimistiki. Domāju, ir ļoti reāli, ka mēs soli pa solim panāksim, ka Eiropas līmenī tiks pieņemts lēmums un varēsim cerēt uz finansējumu fiziskas barjeras izbūvei."
Lietuva
Lietuvas iekšlietu ministre
Agne Bilotaite

Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits Lietuvā pārsniedzis 4100, bet no 3.augusta saskaņā ar iekšlietu ministres rīkojumu Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Dalies ar šo ziņu