Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece devusies oficiālā vizītē uz Ukrainu

Ārvalstīs
LETA
Ināra Mūrniece
Foto: Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 17. līdz 20. maijam oficiālā vizītē apmeklēs Ukrainu, kur tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām, informē parlamenta Preses dienests.

Vizītes mērķis ir apliecināt Latvijas solidaritāti ar Ukrainu, paust atbalstu tās suverenitātei un teritoriālajai integritātei.

Mūrniece Kijevā tiksies ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Dmitro Razumkovu. Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētajai plānota tikšanās arī ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, premjerministru Denisu Šmihaļu, ārlietu ministru Dmitro Kulebu, kā arī aizsardzības ministru Andriju Taranu.

Tāpat Mūrniece apmeklēs militārā konflikta skarto Doņeckas apgabala teritoriju, Kramatorskā tiksies ar apgabala vadību un nodos Latvijas humānās palīdzības kravu.

Saeimas priekšsēdētāja Ukrainā tiksies arī ar Krimas tatāru pārstāvjiem, kā arī Ukrainas politieslodzīto platformas pārstāvjiem.

Plānota arī ziedu nolikšana Kijevā pie Nezināmā kareivja un Golodomora upuru memoriāliem. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja noliks ziedus pie "Nebesnaja sotņa" upuru memoriāla, kas veltīts Maidanā bojāgājušo protestētāju piemiņai.

Tāpat Saeimas priekšsēdētaja Kijevā tiksies ar Ukrainas latviešu biedrības pārstāvjiem un atklās piemiņas plāksni par godu latvietim Indriķim Koham, kurš izveidoja Ukrainas lauksaimniecības bibliotēku.

Mūrniece vizītē dosies kopā ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Juri Rancānu un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedru Ojāru Ēriku Kalniņu.

Dalies ar šo ziņu