Krievijas pretzemūdeņu karakuģis Arktikā trenējas iedomāta ienaidnieka iznīcināšanā

Ārvalstīs
Sargs.lv/TASS
 Severomorsk
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

Šaušanas vingrinājumi notika Ziemeļu flotes kaujas mācībās Barenca jūrā, kas uz mācību laiku tika slēgta kuģošanai, vēsta Krievijas ziņu aģentūra “Tass”. Tikmēr Ziemeļu flotes preses birojs norāda – vingrinājuma laikā pretzemūdeņu kuģa “Severomorsk” apkalpe veikusi artilērijas un raķešu apšaudi pa Barenca jūrā izvietotiem mērķiem.

“Kuģa apkalpe vingrinājumā praktizējusi jūras kauju ar nosacītu ienaidnieku, mērķi iznīcinot ar “AK-100” kalibra artilērijas sistēmu. Mācībās šauts arī ar “Kinzhal” pretgaisa raķešu sistēmu, kas izmantojama gan pret gaisā esošiem, gan kustīgiem virszemes mērķiem," paziņojumā pauda preses birojs.

Tāpat pretzemūdeņu karakuģa apkalpe trenēja rīcību radiosakaru traucējumu gadījumā un mānekļu mērķu uzstādīšanu ar elektronisko kaujas sistēmu palīdzību.

Treniņu laikā, izvietojoties Barenca jūrā, pretzemūdeņu kuģis “Severomorsk” veica arī potenciālā ienaidnieka zemūdenes meklēšanas vingrinājumu.

“Sargs.lv” jau iepriekš rakstīja, ka Krievija turpina Arktikas reģiona militarizāciju, izvietojot tajā pretgaisa aizsardzības sistēmas un uzbrukuma ieročus, tādejādi nostiprinot savas pozīcijas teritorijā, kurā visātrāk var veikt uzbrukumu ASV bāzēm, kā arī mēģinot atturēt ASV un NATO valstis no šī reģiona apgūšanas.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu 28. februārī paziņoja, ka valsts ievērojami pastiprinās militāro klātbūtni Krievijas ziemeļos, proti, Ziemeļu flote esot izveidojusi jaunu pretgaisa aizsardzības divīziju.

Dalies ar šo ziņu