A.Sprūds: Latvija un Lietuva būtiski stiprinās NATO atturēšanas un kaujas spējas

Viedoklis
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Andis Sprūds
Foto: Gatis Dieziņš / Aizsardzības ministrija

Trešdien, 18.oktobrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds oficiālajā vizītē apmeklēja Lietuvu, kur tikās ar Lietuvas aizsardzības ministru Arvīdu Anušausku.

“Ir patiess gods apmeklēt Lietuvu. Mums ir kopīga izpratne gan par valstu vērtībām, gan reģiona drošību. Tikšanās laikā pārrunājām svarīgus jautājumus gan par NATO atturēšanas un aizsardzības politiku, gan eFP kaujas grupu stiprināšanu, kā arī kopīgiem Baltijas valstu sadarbības projektiem,” norāda aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Tāpat vizītes laikā abu valstu aizsardzības ministri bija vienisprātis par turpmāku atbalsta sniegšanu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju.

Jau ziņots, ka kopš septembra NATO pastiprinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas ietvaros Lietuvā ierodas papildus Vācijas brigādes karavīri. Lietuvas amatpersonas lēš, ka Vācijas brigādes, ko veidos vairāki tūkstoši karavīru, pilnīgai izvietošanai nepieciešamā infrastruktūra tiks pabeigta līdz 2025.gadam. Pagaidām paredzēts, ka krīzes gadījumā brigāde pilnā sastāvā Lietuvā būs gatava ierasties desmit dienu laikā.

Dalies ar šo ziņu