Sārts: Pēc resursu koncentrācijas Krievija nav spējīga uz veiksmīgu frontes pārraušanu

Viedoklis
LETA
STRATCOM vadītājs Jānis Sārts
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Pēc mobilizācijas un resursu koncentrācijas Krievija nav spējīga uz veiksmīgu frontes pārraušanu, un tas dod iespēju cerīgi skatīties nākotnē un gaidīt Ukrainas pretuzbrukumu, sociālajos tīklos norādījis NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Droši varot teikt, ka šobrīd Ukrainas frontēs redzamais ir "Lielais Krievijas uzbrukums". "Kā zinām, panākumu nav, jaunu uzbrukuma virzienu nav, un šobrīd "lielā" uzbrukuma mērķis ir Bahmuta un Vuhledara," norādījis Sārts.

Tas viss nozīmē, ka pat pēc mobilizācijas un resursu koncentrācijas Krievija nav spējīga uz veiksmīgu frontes pārraušanu, uzskata eksperts. Tas dodot iespēju cerīgi skatīties nākotnē un gaidīt Ukrainas pretuzbrukumu. Tam Ukrainai vajadzēs ekipējumu un munīciju, tāpēc nepieciešams turpināt Ukrainas atbalstu, sacīja Sārts.

Jau ziņots, ka saskaņā ar ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķu vērtējumu līdz ar iespējamo Bahmutas ieņemšanu Krievijas karaspēka uzbrukumā Ukrainas austrumos būs sasniegta kulminācija, jo tam nav rezervju, lai šajā virzienā izvērstu pārrāvumu.

Dalies ar šo ziņu