Kariņš: Mēs maksājam kara nodokli naudā

Viedoklis
LETA
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Mēs maksājam naudā to, ko varētu saukt par kara nodokli, savukārt Ukraina šo nodokli maksā cilvēku dzīvībās, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vienlaikus Kariņš norādīja, ka "vienīgais veids, kā beigt šo karu, ir ar Ukrainas uzvaru un Krievijas zaudējumu, un pie tā jāturpina strādāt mums visiem".

Premjers norādīja, ka Krievijas karā pret Ukrainu pēdējās dienās ir parādījies jaunums, proti, Krievija atklāti šantažē Eiropu ar energopiegādēm, pieprasot Eiropai, lai tā atceļ sankcijas. Šobrīd Krievija atklātā tekstā pauž, ka, ja Eiropa gribēs energoresursus, jāatceļ sankcijas.

Jau ziņots, ka valdība šodien pieņēma vairākus lēmumus energoresursu taupīšanas nolūkos, tostarp valdība šodien apstiprināja grozījumus, kas paredz, ka AS "Latvijas gāze" klienti līdz nākamā gada 31.martam varēs izvēlēties veikt norēķinus par patērēto dabasgāzi pēc izlīdzinātā vai ikmēneša maksājuma. Vienlaikus valdība nolēma atvieglot kārtību elektroenerģijas sistēmas pieslēguma izveidei, kā arī precizēt elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu un obligātā iepirkuma komponentes (OIK) kompensācijas kārtību.

Tāpat Ekonomikas ministrija (EM) aicināja Valsts kanceleju, ministrijas un to resora iestādes īstenot enerģijas patēriņa samazināšanas pasākumus.

Dalies ar šo ziņu