Bļodniece: Krievijai neizdosies atņemt Ukrainas suverenitāti

Viedoklis
Sargs.lv
Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece
Foto: Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece/Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Krievijai ar brutāliem uzbrukumiem neizdosies atņemt Ukrainas suverenitāti, tāpat kā ar citu taktiku tas neizdevās iepriekšējo septiņu gadu garumā, tā, šodien apmeklējot Ukrainas neatkarības gadadienai veltīto pasākumu Kijivas Maidana laukumā, uzsvēra Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece. 

Vizītes laikā B. Bļodniece nodos dāvinājumā kārtējo Latvijas uzņēmēju un iedzīvotāju sagādāto humānās palīdzības kravu, kurā ir tādas preces kā taktiskais apģērbs, apavi un ekipējums karavīriem, pārtikas produkti - tēja, cukurs, maize, gaļas konservi, pupiņas, makaroni, griķi, milti, kā arī citi pārtikas produkti, kurus var uzglabāt ilgstoši.

Ukrainas armija un tauta ar katru dienu kļūst arvien stiprāka. Mēs esam kopā ar ukraiņu tautu Ukrainas neatkarības dienā, apliecinot, ka darīsim visu, lai palīdzētu Ukrainai nosargāt savu neatkarību, sakaut Krievijas armiju un atbrīvot savu zemi no okupantiem,” pauž B. Bļodniece.
Image
Ziedu nolikšana Maidana laukumā par godu Ukrainas neatkarības gadadienai
Ziedu nolikšana Maidana laukumā par godu Ukrainas neatkarības gadadienai/Foto: Aizsardzības ministrija

Jau ziņots, ka Latvija ir sniegusi militāro atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, šādi nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes “Stinger”, helihopterus Mi-17 un Mi-2, kā arī pašgājējhaubices “M109A5Oe”.

Tāpat Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Aizsardzības ministrija nosoda Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu, kura mērķis ir daļēji vai pilnībā pārņemt Ukrainas teritoriju, iznīcināt tās suverenitāti un izveidot Krievijai lojālu pārvaldi okupētajās teritorijās. Šī nežēlīgā kara rezultātā jau ir miruši ne tikai Ukrainas karavīri, bet arī civiliedzīvotāji, tostarp bērni.

Dalies ar šo ziņu