Lielbritānijas Aizsardzības štāba priekšnieks: Krievija ir stratēģiski zaudējusi karu Ukrainā

Viedoklis
LETA/AFP
Ukrainas armijas karavīri
Foto: AFP/Scanpix

Krievija jau ir stratēģiski zaudējusi karu Ukrainā, ciešot smagus zaudējumus un stiprinot NATO, piektdien publicētā intervijā paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības štāba priekšnieks Tonijs Radakins.

"Šī ir šausmīga Krievijas kļūda. Krievija nekad nepārņems kontroli pār Ukrainu," sacīja Radakins, piebilstot, ka Krievija iznāks no kara kā "samazināta lielvara".

"Krievija jau ir stratēģiski zaudējusi. NATO ir stiprāka, Somija un Zviedrija grasās iestāties," admirālis Radakins sacīja intervijā Lielbritānijas ziņu aģentūrai "Press Association".

Viņš atzina, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu gūt "taktiskus panākumus" tuvākajās nedēļās, tomēr jau ir ziedojis ceturtdaļu savas valsts armijas spēka "niecīgu" ieguvumu dēļ un Krievijai sāk pietrūkt karavīru un augsto tehnoloģiju raķešu. 

"Krievijas mašinērijai klājas smagi, tā iegūst dažus kilometrus dienā - divus, trīs, piecus," sacīja admirālis.

"Un Krievijai ir vājās vietas, jo tai sāk pietrūkt cilvēku, tai sāk pietrūkt augsto tehnoloģiju raķešu. Prezidents Putins ir izlietojis apmēram 25% savas armijas spēka, lai iegūtu niecīgu daudzumu teritorijas, un 50 000 cilvēku [Krievijas armijā] ir beigti vai ievainoti. Krievijai neveicas."

Radakins izrādīja cieņu ukraiņu tautai, nosaucot to par drosmīgu, un solīja, ka Lielbritānija "ilgstoši" atbalstīs Kijivu ar jauniem ieročiem. "Mēs esam piegādājuši prettanku ieročus, ir arī citi elementi, kurus mēs piegādājam, un tas turpināsies," sacīja admirālis.

Dalies ar šo ziņu