M.Savickis: Karavīri, tas ko jūs darāt, ir svarīgs ne tikai valstij un sabiedrībai, bet jūsu ģimenēm

Viedoklis
Sargs.lv
Sauszemes spēku karavīri mācībās "Winter Shield 2021"
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku karavīriem (NBS) Ziemassvētki ir laiks, kad vajadzētu apstāties ikdienas ritmā, gremdēties pārdomās, būt pie ģimenes un sajust tās mīlestību. Tomēr ne visi karavīri šos Ziemassvētkus varēs baudīt kopā ar saviem tuvajiem. Taču, pildot dienesta pienākumus, viņiem jāatceras – tas, ko jūs darāt, ir svarīgs ne tikai valstij un sabiedrībai, bet arī katra karavīra un zemessarga ģimenei. To šogad, sagaidot Ziemassvētkus, profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem vēl NBS Kapelānu dienesta vecākais kapelāns majors Mareks Savickis.

Majors M. Savickis atzina – ik gadu Ziemassvētki ir laiks, kad pārdomājam dažādas pašu piedzīvotās dzīves situācijas. Viņš skaidro – šajā laikā pasaulē ir nācis pestītājs Jēzus Kristus, kurš vēlāk upurēja savu dzīvību, lai glābtu pārējos. Viņš sevi upurēja, lai cilvēce ar cerību varētu lūkoties nākotnē.

NBS Kapelānu dienesta vārdā, vecākais kapelāns majors M,Savickis šajos Ziemassvētkos un gaidāmajā 2022. gadā sveic visus NBS karavīrus un  zemessargus, kā arī robežsargus, kuri šajos svētkos turpina pildīt savus dienesta pienākumus.

Image
NBS kapelānu dienesta vecākais kapelāns majors Mareks Savickis kopā ar Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem/Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: NBS kapelānu dienesta vecākais kapelāns majors Mareks Savickis kopā ar Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem/Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
“Ziemassvētki ir ģimenes svētki. Tāpat mēs svinam Jēzus piedzimšanu. Tomēr mums vienmēr ir jāatceras, ka mēs stāvam sardzē par savu tēvzemi un tās brīvību. Mēs stāvam sardzē par maziem bērniem, mēs stāvam sardzē arī par sirmgalvjiem. Mēs stāvam sardzē par tiem, kuri nevar sevi aizstāvēt,” karavīriem atgādina majors M. Savickis.

Šajā trauksmainajā laikā vecākais kapelāns karavīrus aicina savās sirdīs saglabāt mieru, atgādinot, ka to iespējams izdarīt divējādi. Pirmkārt, pildot doto uzdevumu un nesaistot savu prātu ar citām domām. Otrkārt – saucot uz Dievu. Majors M. Savickis saka – ticiet, Dievs dod to mieru, kuru pasaule nevar sniegt!

Karavīriem un zemessargiem, kuri šajos svētkos pilda dienesta pienākumus, esot tālu prom no savām ģimenēm un tuvajiem, majors M. Savickis aicina atcerēties tos siltos un skaistos brīžus, kuri pavadīti kopā ar ģimenēm, kopā ar sirdij tuvajiem cilvēkiem. Viņaprāt, tieši ar šīm atmiņām Dievs sasilda ikviena sirdi.

“Atcerieties, tas, ko jūs tagad darāt, ir ārkārtīgi svarīgi gan jums, gan jūsu tuviniekiem. Kaut arī brīžiem var šķist – kas gan to redz! Tomēr tad atcerieties - Dievs to redz! Un Dievs to atalgos. Sirsnīgs paldies ikvienam,” viņš saka.

Savukārt karavīru un zemessargu tuviniekus, majors M. Savickis iedrošina, sakot – tāpat kā mīļotais cilvēks, kurš būdams sardzē, atceras savus mājiniekus,  arī mājiniekiem jāatceras svētkos tuvinieki, kuri ir sardzē par viņu un visa sabiedrības drošību. Savukārt, lai karavīrs spētu izpildīt uzdevumu ar  maksimālu atdevi, pāri visam viņam nepieciešama ikkatra tuvinieka sapratne. Tā dod neticamu spēku ikvienam karavīram.  

“Tajā brīdī, kad karavīrs slēdz laulības saites ar sievu, arī viņa sieva saka “jā” savam pienākumam pret tēvzemi. Viņas pienākums ir būt kopā ar savu vīru, tēvu vai znotu domās, kad viņš atrodas uzdevumā. Savukārt, kad viņš pārnāk mājās, noteikti sēdieties pie viena galda un uzlūkojiet viens otru, vēlot labos vārdus cits citam,” saka majors M. Savickis.

Šajos Ziemassvētkos viņš arvien aicina ikvienu atcerēties, ka karavīri  Latvijā sargā savus tuvākos un tos, kuri nav aizsargāti.

Dalies ar šo ziņu