Minhenes Drošības konferences vadītājs: Putins baidās, ka Ukraina varētu kļūt par NATO dalībvalsti

Viedoklis
Sargs.lv/Ukrinform.net
Minhenes Drošības konferences priekšsēdētājs Volfgangs Išingers (Wolfgang Ischinger)
Foto: Foto: imago images/Scanpix

“Krievija tuvākajā laikā neuzbruks Ukrainai,” domā Minhenes Drošības konferences priekšsēdētājs Volfgangs Išingers (Wolfgang Ischinger), paužot viedokli Vācijas laikrakstam “Handelsblatt”.

“Jaunajai Vācijas valdībai un rietumiem jārosina sarunas ar Maskavu,  atgādinot par savu spēka pozīciju aizsardzības jomā,” vēstījis 75 gadus vecais diplomāts ziņu portālā ukfrinform.net

Vaicājot, vai starp Krieviju un Ukrainu varētu būs karš, Išingers vairākkārtīgi uzsvēra, ka netic ātram Krievijas uzbrukumam Ukrainai. Viņaprāt, Maskava zina, ka cena šim uzbrukumam būtu krietni augstāka, nekā ieguvumi.

Tajā pašā laikā, viņš uzskata, ka ir svarīgi atgādināt Krievijai, ko NATO dara šajā satrauktajā laikā. Išingers tic, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins baidās par savu drošību un lielākās bailes ir par to,  ka amerikāņi joprojām vēlas Ukrainu un Gruziju iekļaut NATO dalībvalstīs. 

“Līdz ar to tiktu pārkāptas visas sarkanās līnijas. Nav teikts, ka Ukraina un Gruzija nekad nevarētu kļūt par NATO dalībvalstīm," tā Išingers.

Viņš uzsvēris, ka lietderīgi būtu piedāvāt Ukrainai ilgtermiņā ņemt piemēru no Somijas, jo zināms, ka Somija ir Eiropas Savienības dalībvalsts, bet nav daļa no NATO.

"Tāpēc eksperts Jaunajai Vācijas valdībai iesaka veidot dialogu ar Maskavu. Dialogs ar Krieviju var izveidoties nepareizs tikai tad, ja to  kāds interpretēt kā vājuma pazīmi,” intervijā uzsvēra I. Inšigers.

Dalies ar šo ziņu