E. Leščinskis: Zemessardze ir gatava iesaistīties cīņā pret koronavīrusu

Viedoklis
Sargs.lv
zemessargi
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Zemessardze ir gatava sniegt palīdzību visiem valsts dienestiem, lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatīšanos Latvijā, tā intervijā “Sargs.lv” apliecināja Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis.

Viņš apliecināja, ka Zemessardzes primārais uzdevums ir valsts aizsardzība. Miera laikā Zemessardze sniedz atbalstu valsts un pašvaldības iestādēm, kā arī visai Latvijas sabiedrībai kopumā.

“Nepārtraukti tiek trenētas zemessargu spējas un esam gatavi pēc pieprasījuma sniegt palīdzību visiem dienestiem pandēmijas izplatīšanās ierobežošanā.”
Leščinskis
Zemessardzes komandieris
brigādes ģenerālis Egils Leščinskis

Brigādes ģenerālis E. Leščinskis atzina, ka pagājušajā nedēļā visās Zemessardzes brigādēs tika trenēta telšu izvēršanas un aprīkojuma darba kārtības pārbaude, kā arī izvērtētas atbalsta sniegšanas iespējas medicīnas dienestiem. “Tāpat pārbaudītas Zemessardzes spējas reaģēt uz nepieciešamību nostiprināt valsts robežas,“ piebilda brigādes ģenerālis E. Leščinskis.

Viņš arī atgādināja - tāpat kā visā valstī, arī Zemessardzē tiek ievēroti visi valstī noteiktie ierobežojumi, lai mazinātu “Covid-19” izplatības risku. Šīs prasības tiek strikti ievērotas.

Image
Leščinskis
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Atbildot uz jautājumu, kā ierobežojumi ietekmējuši apmācības procesu, Zemessardzes komandieris norādīja, ka pašlaik nav pārtrauktas apmācības, kuras saistītas ar tiešu kaujas gatavības nodrošināšanu. 

Image
haubices
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

“22. martā noslēdzās Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona M109 artilērijas rotas sertifikācijas vingrinājums. Šis vingrinājums tika ilglaicīgi plānots un noritēja veiksmīgi,” gandarījumu pauda E. Leščinskis.

Image
zemessargi
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Paralēli 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljonam dots uzdevums attīstīt artilērijas baterijas veidošanu 2. Vidzemes brigādē. Iepriekš minētās kaujas šaušanas apmācības ar pašgājējhaubicēm vērojis arī 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš, lai iepazītos ar plānotajiem uzdevumiem kaujas spēju attīstībai Vidzemes reģionā.

Dalies ar šo ziņu