Galda spēle par Latvijas Neatkarības karu iekļūst pārdotāko spēļu topā

Vēsture
Sargs.lv
Galda spēle “Latvijas Neatkarības karš 1918 -1920”spēle 1.vietā
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Aizvadītajā nedēļā par pirktāko spēli “Brain Games” veikalos kļuvusi galda spēle “Latvijas Neatkarības karš 1918 -1920”, liecina uzņēmuma apkopotā informācija.

Kā norāda “Brain Games” pārstāvji, uzņēmuma veikalos šī spēle jau ilgāku laiku ir pirktāko spēļu topā. Piemēram, novembrī galda spēle “Latvijas Neatkarības karš 1918 – 1920” bija ceturtā pārdotākā galda spēle.

Brain Games” īpašnieks Egils Grasmanis stāsta, ka pasaulē nav daudz vēsturisku spēļu, taču “Latvijas Neatkarības karš 1918 – 1920” ieguvusi plašu popularitāti, tieši tāpēc, ka tai ir citādāks formāts, nekā daudzām citām galda spēlēm.

Galda spēle “Latvijas Neatkarības karš 1918 -1920”spēle 1.vietā “Brain Games” veikalā Barona ielā.

“Brain Games Publishing” pārstāvis atzīst, lai arī varētu šķist, ka šī spēle varētu patikt vēstures entuziastiem, pārdošanas rezultāti liecina, ka tā interesē plašu sabiedrības daļu.

“Tā nav vēstures grāmata. Šī galda spēle ir iespēja interaktīvā veidā izzināt Latvijas militārās vēstures notikumus, kas saistīti ar Latvijas valsts tapšanu un nosargāšanu Neatkarības karā,” saka SIA “Brain Games Publishing” īpašnieks E.Grasmanis.

Spēle “Latvijas Neatkarības karš 1918 – 1920” izdota sadarbībā ar SIA “Brain Games Publishing”, Aizsardzības ministriju un Latvijas Kara muzeju.

Spēles pamatā ir Latvijas Neatkarības kara notikumi, un tā sastāv no trim dažādiem scenārijiem, kuri ataino kādu no Latvijas Neatkarības kara posmiem. Katrā no spēles scenārijiem spēlētāji, kopīgi sadarbojoties, rekrutēs kaujas vienības, maršēs tās cīņā pret ienaidnieku, ārstēs ievainotos un sekos līdzi tam, lai karaspēks būtu pietiekami apgādāts. Cīņās uzvarēt palīdzēs kārtis ar vēsturiskām personībām. Turklāt spēles noteikumi nav jālasa, jo tos var iemācīties vietnē - https://dized.com/to/latvijas-neatkaribas-kars-tutorial/.  

2020. gadā spēles izstrādātājs SIA “Brain Games Publishing” uzvarēja Aizsardzības ministrijas izsludināja iepirkumā, iesniedzot piedāvājumu par 50 211,37 eiro (ar PVN). Piedāvājums iekļāva gan galda spēles izstrādi, gan iegādi ne mazāk kā 1700 eksemplāru apmērā ministrijas vajadzībām. Savukārt Latvijas Kara muzeja iesaiste nodrošināja vēsturisko faktu iekļaušanu spēles scenārijā.

Dalies ar šo ziņu