Talsu novada uzņēmums "Teters" saņem balvu "Zemessardzes stiprinātājs”

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Karogu diena Skrundā
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Talsu novadā bāzētais aizsardzības industrijas uzņēmums SIA “Teters” saņēmis Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) cildinājuma rakstu nominācijā “Uzņēmējs —  Zemessardzes stiprinātājs”.

Uzņēmums "Teters" spējis vairāku gadu garumā radīt aizsardzības tirgū inovatīvus un Latvijas militārajiem speciālistiem izmantojamus risinājumus.

"Teters" divu gadu garumā sekmīgi startējis Aizsardzības minsitrijas grantu projektu konkursos, pirmajā gadā piedāvājot projektu ‘Mehāniskā prettanku mīnēšanas sistēma’, bet otrajā gadā inženiertehniskās pretmobilitātes sistēmas izstrādi.

“Es vienmēr esmu uzsvēris, ka sabiedrības griba aizsargāt valsti un savlaicīga sagatavotība visdažādākā veida satricinājumiem ir visbūtiskākā nācijas drošumspējas vērtība. Esmu gandarīts, ka arī Latvijas aizsardzības nozare, tās uzņēmēju veidolā, ir spēcīga un dažāda līmeņa sadarbības iesaiste ar ilgtspējīgiem un vietēji balstītiem uzņēmumiem ir nesusi reālus ieguvumus Aizsardzības ministrijas valsts aizsardzības koncepcijas iedzīvināšanā,” skaidro Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
“Mums kā reģiona uzņēmumam ir īpašs gods saņemt ministrijas atzinību, tas nostiprina pārliecību, ka esam iezīmējuši savu attīstības ceļu pareizā virzienā un kā mūsu kopīgais darbs stiprinot Latvijas drošības un aizsardzības industrijas nozīmi Nacionālo bruņoto spēku aizsardzības spēju attīstībā, piegāžu ķēžu drošības stiprināšanā, kā arī vietējās aizsardzības industriālās bāzes kapacitātes celšanā, ir ticis pamanīts visaugstākajā līmenī,” norāda uzņēmuma "Teters" pārstāvis Neils Sniedziņš.

Jau kopš 2017.gada "Teters" aktīvi iesaistījies sadarbības un pieredzes uzkrāšanā, lai Latvijā akumulētu jaunākos drošības industriju tendences.

Uzņēmuma pārstāvji pārstāvējuši Latviju militārās rūpniecības izstādē “DSEI London” (Defence and Security Equipment International 2019), piedalījušies Latvijas industrijas dienās Eiropas Komisijā, Eiropas Aizsardzības aģentūrā̄ (EDA) un NATO Briselē, Beļģijā, Latvijas Drošības un aizsardzības industrijas federācijas (Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas “DAIF Latvija”) delegācijas sastāvā piedalījušies nozares asociācijas  pasākumos, starptautiskajās militārajās mācībās ”Sudraba Bulta”, 2020 Industrijas dienās Ādažu militārajā poligonā un kopš 2018.gada ir federācijas biedrs.

Dalies ar šo ziņu