AM granta laureāts SIA “Entangle” ieguvis prestižu Vācijas–Baltijas Tirdzniecības kameras godalgu

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Entangle
Foto: Foto: vrsž. Gatis Indrēvics (Aizsardzības ministrija)

Uzņēmums SIA “Entangle” ieguvis Vācijas–Baltijas Tirdzniecības kameras organizētās “Cyber Security Solution 2020”balvas otrās vietas godalgu. Pērn SIA "Entangle" saņēma godalgu Aizsardzības ministrijas izsludinātajā grantu projektu konkursā drošas komunikācijas sistēmas prototipa izstrādei.

SIA “Entangle” ieguvis Vācijas–Baltijas Tirdzniecības kameras organizētās “Cyber Security Solution 2020”balvas otrās vietas godalgu. SIA “Entangle” ir viens no sešiem uzņēmumiem, kam 2019. gada decembrī saņēma godalgu Aizsardzības ministrijas izsludinātajā grantu projektu konkursā inovatīvu militārā vai divējāda lietojuma produktu attīstības atbalstam.

Šogad par balvu bija iespējams sacensties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņēmumiem, kas darbojas kiberdrošības jomā. Vācijas–Baltijas Tirdzniecības kamera balvu, kuras mērķis ir Baltijas valstīs atrast labākos izstrādātos digitālos risinājumus, šī gada 2. decembrī pasniedza jau 19. reizi.

Konkursa ietvaros SIA “Entangle” prezentēja drošas komunikācijas sistēmu. Balvas pretendentu izvērtēšana, piedaloties augsta līmeņa kiberdrošības jomas speciālistiem no Vācijas (Volkswagen AG, Cyber Security Council Germany, ERGO, u.c.), notika pilnībā digitāli. Finālā  iekļuva deviņi Baltijas uzņēmumi: “Tilde”, “Zabbix”, “Corporate Solutions” un “ENTANGLE” no Latvijas, Igauniju pārstāvēja “CybExer Technologies” un “Guardtime”, bet Lietuvu – “Nord Security”, “NRD Cyber Security” un “Simplex”.

Kā sudraba godalgas ieguvēji, SIA ENTANGLE iegūst dalības iespēju Eiropas lielākajā IT drošības industrijas izstādē “It-Sa” Vācijā 2021. gadā un publicitāti žurnālā “Baltic Business Quarterly”.

SIA “Entangle” vadītājs Ģirts Kronenbergs uzsver – Inovācijas komunikāciju drošības un privātuma jomā ir neizbēgamas. Tehnoloģijas attīstās satricinoši strauji un pašreizējie kiberdrošības risinājumi noveco ātri.

SIA “Entangle” ekspertu skatījumā lielākais ieguvums ir atzinība, atsauksmes un kontakti no augsta līmeņa industrijas pārstāvjiem no Vācijas, kas veica žūrijas pienākumus pasākuma laikā. Šī iegūtā informācija tiks izmantota SIA ENTANGLE komunikācijas sistēmas turpmākai attīstīšanai un spēcīgu industrijas pārstāvju piesaistē tehnoloģijas tālākai sekmīgai attīstībai.

Dalies ar šo ziņu