Lielbritānija un Zviedrija nostiprina sadarbību nākotnes gaisa kaujas sistēmas izstrādē

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv/Boomberg.com
Saab
Foto: Foto: Per Kustvik/Saab.com

Lielbritānija un Zviedrija ir pavirzījušās soli tuvāk kopīgi izstrādātai nākotnes gaisa kaujas sistēmai, mazinot bažas, ka Apvienotās Karalistes izstāšanās process no Eiropas Savienības varētu mazināt uzsākto pārrobežu sadarbību aizsardzības nozarē, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Šonedēļ Zviedrijas aizsardzības uzņēmums “Saab AB”  paziņoja par plānu izveidot jaunu pētniecības centru Lielbritānijā, sākotnēji ieguldot 50 miljonus mārciņu (55,2 miljonus eiro).

Jaunais centrs uzsver “Saab” Lielbritānijas partneru nozīmi nākotnes gaisa kaujas sistēmas (FCAS) izstrādē, tā paziņoja “Saab AB” izpilddirektors Mikaels Johansons (Micael Johansson).

Tiesa vēl šomēnes M. Johansons sarunā ar britu laikrakstu “Financial Times” atzina, ka Lielbritānijas aiziešana no Eiropas Savienības bez līguma par sadarbību aizsardzības nozarē būtu “katastrofa”, jo tas kavētu “Saab” piekļuvi Lielbritānijas tirgum.

“Saab” lēmums par investīcijām Lielbritānijām  tika pieņemts pēc tam, kad pirms 12 mēnešiem starp Zviedriju un Lielbritāniju tika noslēgts starpvaldību saprašanās memorands, kura mērķis bija veicināt sadarbību jaunu tehnoloģiju izstrādē, īpašu uzmanību vēršot nākotnes gaisa kaujas sistēmu attīstības virzienā.

Dalies ar šo ziņu