Eiropas uzņēmējus aicina piedalīties navigācijas sistēmas "Galileo" risinājumu izstrādē

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Galileo
Foto: Foto: gsa.europa.eu

Eiropas Globālās navigācijas satelītu sistēmas aģentūra aicina uzņēmējus un inovāciju izstrādātājus piedalīties konkursā, lai izstrādātu inovatīvus risinājumus globālās pozicionēšanas sistēmas "Galileo" ieviešanai un pielietošanai.

Konkursa mērķis ir izstrādāt inovatīvu risinājumu, izmantojot satelītnavigācijas sistēmas "Galileo" ģeolokācijas datus,  piemēram, mobilo aplikāciju, valkājamu viedpalīgu risinājumu, aktīvu pārvaldīšanas rīku, atrašanās vietas noteikšanas risinājumu vai robotikas risinājumu izmantošanai vienā no šīm jomām: reaģēšana krīzes un ārkārtas situācijās, viedās transporta sistēmas zaļā kursa ietvaros, digitālā laikmeta risinājumi un kiberdrošība.

Eiropas globālās navigācijas satelītu aģentūras izsludinātā konkursa balvu fonds ir 1,5 miljoni eiro. Konkursa dalībnieki savus risinājumus var pieteikt divos paralēlos virzienos – no idejas līdz prototipam un no prototipa līdz produktam.

Savas idejas konkursa dalībnieki līdz 30. septembrim var iesniegt vienā no šīm jomām: reaģēšana krīzes un ārkārtas situācijās, viedās transporta sistēmas zaļā kursa ietvaros, digitālā laikmeta risinājumi un kiberdrošība.

Vairāk par konkursu interesenti var uzzināt šeit: https://www.gsa.europa.eu/

Dalies ar šo ziņu