Aizsardzības ministrs apmeklē pašmāju uzņēmumu “VALPRO”

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
valpro
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Valmieras uzņēmums SIA “VALPRO” sekmīgi izpildījis pirmo pasūtījumu pērn iegūtajā NATO pasūtījumā par bloka bruņoto spēku apgādi ar degvielas kannām. Tā Aizsardzības ministra Arta Pabrika vizītes laikā Valmierā portālam “Sargs.lv” pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings.

A. Flemings stāsta, ka degvielas kannas militārajām vajadzībām uzņēmums ražo jau daudzus gadus, tāpat izveidotas ļoti labas attiecības ar daudzām armijām, uzvarot to publiskajos iepirkumos gan ar cenām, gan kvalitāti.

Flamings

Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

“Piedaloties NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras konkursā, bija jāiet cauri jauniem noteikumiem, prasībām. Mums izdevās šajā konkursā uzvarēt visai lielas konkurences apstākļos. Uz šo brīdi pirmais no pasūtījumiem ir paveikts.” teic A. Flemings.

Savukārt A. Pabriks, apskatot uzņēmumu, atzina, ja sākotnēji benzīna kannas vai ugunsdzēšamā aparāta tapšana kādam var šķist visai vienkāršs process, tad redzot ražošanas procesu klātienē, rodas pārliecība, ka tas ir sarežģīts un vienkopus arī ļoti kvalitatīvs darbs.

kannas

Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

“Jebkuriem aizsardzības spēkiem vai armijām ieroči ir tikai aisberga redzamā daļa. “VALPRO” ir viens no uzņēmumiem, kas spēj nodrošināt aisberga zemūdens daļu. Uzņēmums ir pierādījums tam, ka Latvijas industrijas var būt ilglaicīga un kvalitatīva,” akcentē A. Pabriks.

pabriks un kannas

Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

“VALPRO” valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings stāsta, ka Aizsardzības ministrija uzņēmumam būtiski palīdzējusi sadarbības partneru un kontaktu meklēšanā. Tāpat liels atbalsts sniegts, apgūstot militārās nozares birokrātiskās un dokumentu iesniegšanas sistēmas.

runā

Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

“Tas, ka “VALPRO” spēj eksportēt savu produkciju ne tikai uz 33 dažādām valstīm, bet nu jau visai NATO aliansei, parāda tā kvalitātes zīmi. Novēlu, lai Latvijai ir vairāk šādu uzņēmumu un mūsu izglītības sistēmas spēj savlaicīgi nodrošināt kvalitatīvus darbiniekus. Tas sniedz izaugsmi gan Latvijas sabiedrībai, gan tautsaimniecībai,” uzver A. Pabriks.

Dalies ar šo ziņu