SIA “VALPRO” uzvarējis NATO apgādes konkursā

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
kannas
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju uzņēmums SIA “VALPRO” uzvarējis NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras konkursā par tiesībām apgādāt sabiedroto valstu  bruņotos spēkus ar savu Latvijā ražoto produkciju.

SIA “VALPRO” 1. septembrī ieguva tiesības parakstīt pamatlīgumu ar  NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūru. Tas nozīmē, ka uzņēmuma ražotās degvielas kannas sabiedroto valstu bruņotie spēki varēs iegādāties caur aģentūras digitālo iepirkumu sistēmu.

“Latvija ir spējīga radīt konkurētspējīgus, ilgtspējīgus produktus un pakalpojumus pasaules tirgiem. "VALPRO" ir lepns par sasniegto. Šis ir apliecinājums, ka ar kopēju atbalstu no valsts institūcijām un nacionāla līmeņa organizācijām ir iespējams sasniegt vēlamo rezultātu” pauda "VALPRO" valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings.

Savukārt aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka šī uzņēmumauzvara konkursā pierāda, ka “VALPRO” ir konkurētspējīgs gan  Latvijas, gan globālajā tirgū. "Mums savu uzņēmumu intereses ir pirmajā vietā, tādēļ ministrija aktīvi iesaistās vietējās militārās industrijas inovāciju un eksportspējas veicināšanā,” sacīja A. Pabriks.

Aizsardzības ministrija nepārtraukti strādā pie Latvijas militārās industrijas atbalsta pasākumu ieviešanas un realizācijas. Globālā mērogā tiek sniegts informatīvais atbalsts uzņēmumu iekļaušanai NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras, kā arī Komunikācijas un informācijas aģentūras piedāvāto pakalpojumu apritē.

Tāpat vietējie uzņēmumi tiek piesaistīti kā apakšuzņēmēji Nacionālo bruņoto spēku starptautisko iepirkumu īstenošanā, lai veicinātu to piegādes drošību. Aizsardzības ministrija iesaistās arī inovatīvu militāro produktu izstrādē, organizējot grantu konkursus.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra atrodas Kapellenā, Luksemburgā, un tās darbība tiek organizēta arī no Francijas, Ungārijas un Itālijas. Aģentūra apvieno vienā organizācijā NATO loģistikas atbalsta un iepirkuma aktivitātes, nodrošinot klientiem daudznacionālus atbalsta risinājumus.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra ir kļuvusi par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri munīcijas un cita veida aizsardzības nozares iepirkumu, kā arī infrastruktūras attīstības jomā. Lielākie pašmāju militārās infrastruktūras attīstības projekti, kuriem iepirkumus veikusi aģentūra, ir īstenoti Ādažu bāzē un poligonā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē.

Latvijas komersantiem ir iespēja bez maksas izvietot informāciju par savu komercdarbību NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras datubāzē www.nspa.nato.int/en/organization/procurement/supplier.htm, lai saņemtu informāciju par aģentūras organizētajiem NATO iepirkumiem komersanta pārstāvētajā nozarē. 

Dalies ar šo ziņu