Bulgārijas valdība apstiprina vērienīgu kaujas mašīnu “Stryker” iepirkumu

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Defense News
ASV kaujas mašīna "Stryker"
Foto: srž. Ēriks Kukutis / Aizsardzības ministrija

Bulgārijas Aizsardzības ministrs Tudro Tagarevs (Tudro Tagarev) paziņojis par valdības apstiprināto plānu no ASV iepirkt “Stryker” kājnieku kaujas mašīnas par 1,37 miljardiem dolāru. Secināms, ka pēdējā mēneša laikā Bulgārijai ir izdevies vienoties par lētāku cenu iepriekš izskanējušo 1,5 miljardu dolāru vietā.

Bulgārijas Aizsardzības ministrija norāda, ka pēc bruņutehnikas pirkuma līguma parakstīšanas un maksājumu veikšanas, “Styker” piegādes Bulgārijai gaidāmas turpmāko divu gadu laikā.

Tiesa Bulgārijas valdības lēmums par bruņutehnikas iegādi vēl būs jāapstiprina parlamentam. T. Tagarevs paredz, ka Bulgārijas likumdevēji apstiprinās iegādes priekšlikumu, kam sekos līguma parakstīšana un ratificēšana Nacionālajā asamblejā.

“Stryker” kaujas mašīnas, kuras ražo ASV piederošais uzņēmums “General Dynamics Land Systems”, tiks nodotas trīs Bulgārijas bruņoto spēku mehanizētajiem bataljoniem, kurus iecerēts apvienot vienā bruņoto spēku mehanizētajā brigādē.

Bulgārijas Aizsardzības ministrs cer, ka šo mašīnu iegāde sniegs Bulgārijai iespēju modernizēt savus nacionālos bruņotos spēkus, panākot to savietojamību ar alianses spējām.

Bulgārijas parlamenta koalīciju sastāda 132 no kopējiem 240 parlamenta deputātiem, kas nozīmē, ka valsts militāro tēriņu palielināšana un bruņu tehnikas iegāde, visdrīzāk, tiks apstiprināta.

“Stryker” kaujas mašīna ir paredzēta kājnieku pārvadāšanai tuvu kaujas zonām. Atkarībā no to specifikācijas, “Stryker” kaujas mašīnas var arī pārvadāt dažādas ieroču sistēmas, piemēram, 120mm mīnmetēju, lai sniegtu uguns atbalstu karavīriem.

Dalies ar šo ziņu