Ukrainas Nacionālā gvarde pārapbruņo savus karavīrus ar UAR-15 triecienšautenēm

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv//Defence-Blog
Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrs ar UAR-15 triecienšauteni
Foto: Foto: Defence Blog

Ukrainas Nacionālā gvarde paziņojusi, ka uzsāk savu vienību pārapbruņošanu ar NATO standarta UAR-15 triecienšautenēm, pārtraucot izmantot ilgus gadus Ukrainas bruņotajos spēkos lietotos padomju ēras Kalašņikova sistēmas ieročus, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās gvardes preses paziņojumu vēsta militārās nozares portāls “Defence Blog”.

“Šobrīd Nacionālās gvardes vienības tiek pārapbruņotas ar jaunākās paaudzes ieročiem. Šobrīd jau ir noslēgusies pirmā pārapbruņošanas fāze,” paziņoja Nacionālās gvardes galvenās pārvaldes loģistikas departamenta direktora vietnieks pulkvedis Serhijs Hristenko.

Saskaņā ar viņa teikto Ukrainas Nacionālās gvardes vienības saņēmušas pirmās UAR -15 konstrukcijas triecienšautenes un UAR – 10 snaipera šautenes, ar kurām tiks nomainīti padomju laika Kalašņikova sistēmas ieroči.

Savukārt Ukrainas Nacionālās gvardes galvenās pārvaldes loģistikas departamenta priekšnieks pulkvedis Oleksandrs Zaicevs paziņoja, ka ar šiem ieročiem plānots apbruņot visas Nacionālās gvardes vienības.

Šā gada augustā par Ukrainas robežsargu pārapbruņošanu ar UAR-15 triecienšautenēm paziņoja arī Ukrainas Robežsardzes dienests.

Triecienšautene UAR-15 tiek ražota Ukrainā. Tās pamatā ir ASV triecienšautenes AR-15/M-4 konstrukcija. Līdzīgi kā ASV ražotais analogs, Ukrainas UAR-15 izmanto NATO kalibra 5,56x45 milimetru patronas.

Dalies ar šo ziņu