Nīderlande ieguldīs 40 miljonus ASV Armijas ieroču noliktavas paplašināšanā

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/ Stars and Stripes
ASV Armijas Eiropā noliktavas atklāšana
Foto: Foto: Cameron Porter

Nīderlande gatavojas ieguldīt vairāk nekā 40 miljonus ASV dolāru ASV Armijas ieroču noliktavas paplašināšanā. Šī ir viena no ASV Armijas priekšposteņa ieroču un tehnikas noliktavām Eiropā no kuras ASV karavīri, ierodoties risināt krīzi Eiropā, var izņemt savu ieročus operatīvāk.

“Plānotie uzlabojumi ir nepieciešami, jo ASV vēlas paplašināt un palielināt noliktavas izmantošanas iespējas”, paziņojusi Nīderlandes Aizsardzības ministrija.

Līdzekļi tiks izmantoti, lai atjaunotu uzglabāšanas angārus objektā un uzlabotu infrastruktūru, tostarp dzelzceļa savienojumu blakus objektam.

Pēdējos gados ASV armija Eiropā un Āfrikā ir izvietojusi vairākas šādas noliktavas. Šādu noliktavu programmas izstrādes mērķis ir nodrošināt ieroču rezerves, kam armija spēj ātri piekļūt krīzes situācijās vai mācību laikā. Citas šādas noliktavas atrodas Vācijā, Beļģijā, Itālijā un Polijā.

Šī 2016.gadā atklātā armijas noliktava atrodas Nīderlandes pilsētā Eigelshovenā. Tajā tiek glabāti ap septiņiem tūkstošiem vienību armijas ekipējuma, tostarp 765 transportlīdzekļu.

Aizvadītās nedēļas vizītē Nīderlandes aizsardzības ministre Anka Beilevelda sacīja, ka plānotie paplašināšanas darbi “ne tikai uzlabo sadarbību starp ASV un Nīderlandi, bet arī transatlantisko un Eiropas  drošību.”

Eigelshovenas objekta paplašināšana “uzlabos militāro mobilitāti Eiropā,” teikusi aizsardzības ministre. “Tas piešķir vēl lielāku nozīmi mūsu lomai kā “vārtiem uz Eiropu”.”

Līdz nākamajam gadam armijas noliktavās visā Eiropā atradīsies bruņotu kaujas brigāžu ekipējums, inženierijas, artilērijas, militārās policijas, kā arī loģistikas un medicīnas aprīkojums.

Šī mēneša sākumā Vācijas pilsētā Manheimā armijas kazarmās glabāšanā tika nodotas 35 M109A7 “Paladin” artilērijas sistēmas un M992A3 lauka artilērijas munīcijas atbalsta transportlīdzekļi.

Dalies ar šo ziņu