“Saab Kockums” Zviedrijas jūras spēkiem būvēs jaunus karakuģus

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/ forsvarsmakten.se
Zviedrijas Jūras spēku "Visby" klases korvete
Foto: Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten

Zviedrijas Aizsardzības materiālā pārvalde (FMV) parakstījusi līgumus ar uzņēmumu “Saab Kockums” par Zviedrijas jūras spēkiem domāto nākamās paaudzes virsūdens karakuģu būvniecību.

Zviedrijas bruņotie spēki savā paziņojumā uzsver, ka šie līgumi iezīmē ne tikai jaunu karakuģu būvniecības sākumu, bet ietver arī izpēti par jaunā tipa kuģiem izvirzāmajām tehniskajām prasībām un to nodrošinājumu.

“Beidzot! Šis process bija jāuzsāk pirms desmit gadiem, un es priecājos, ka projekts drīz tiks uzsākts, ” atzīst Zviedrijas Jūras spēku komandiere kontradmirāle Eva Skūga Hasluma.

Līdztekus jaunajam kuģu būves līgumam, Zviedrija Aizsardzības materiālā pārvalde ar “Saab Kockums” noslēgusi līgumu par Zviedrijas Jūras spēku bruņojumā esošo “Visby” klases korvešu tehnisko uzlabošanu.

Darbu ietvaros tiks modernizētas šīs klases kuģu pretgaisa un pretkuģu raķešu sistēmas, kā torpēdu palaišanas sistēmas, uzstādot jauno vieglo torpēdu 47.

Pirmā Zviedrijas būvētā “Visby” klases korvete tika nolaista ūdenī 2000 gada jūnijā. Šobrīd Zviedrijas flotē ir piecas šī tipa korvetes. Modernizācija ļaus šos kuģus izmantot līdz pat 2040 gadam.

Dalies ar šo ziņu