Igaunijas bruņotie spēki saņem Nīderlandē iegādātās 100 lietotās apvidus un kravas mašīnas

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/ERR.ee
Mašīnas
Foto: Foto: ERR.ee

Igaunijas Paldisku ostā izkrautas Igaunijas bruņoto spēku vajadzībām iegādātās 100 militārā tipa kravas automašīnas un apvidus auto, vēsta Igaunijas sabiedriskais medijs “ERR.ee”

 

Lietotos spēkratus Igaunijas bruņoto spēku vajadzībām iegādājās Igaunijas Valsts aizsardzības investīciju centrs. Šī bija jau otrā piegāde kopumā 2.2 miljonus vērtajā transportlīdzekļu iepirkumā, no kura pirmās mašīnas tika saņemtas aizvadītajā gadā.

Kopumā otrdien no Nīderlandes saņemtas 80 riteņu vieglās apvidus mašīnas un 20 smagās mašīnas.

“Lietotu transportlīdzekļu iegāde ir jūtīgs jautājums. Tai pat laikā ir daudz lietderīgāk lielāku  nodokļu maksātāju naudas apjomu izmantot modernu ieroču iegādēm, kam karalaukā ir daudz lielāka nozīme,” tā “ERR” sacīja Igaunijas Valsts aizsardzības investīciju centra transportlīdzekļu un ekipējuma kategorijas vadītājs Tomass Kalda  (Toomas Kalda).

Viņš sakaidroja, ka gadījumā, ja Igaunija saviem bruņotajiem spēkiem izlemtu iegādāties jaunas automašīnas, pirkuma izmaksas būtu vismaz par 1,6 miljoniem eiro lielākas, nekā pērkot lietotas.

Vienlaikus viņš atzina, ka iegādāties lietotus armijas tipa transpotlīdzekļus kļūst arvien grūtāk. Piemēram Nīderlande, no kā šoreiz mašīnas iegādājušies Igaunijas bruņotie spēki, arvien vairāk sava vecā ekipējumā pašas vajadzībām nekā to darīja pirms 10 gadiem. Tas nozīmē, ka nākotnē Igaunijas bruņoto spēku transportlīdzekļu iepirkumā dominēs vairāk jaunu mašīnu iegāde.

Paredzams, ka otrdien saņemtās mašīnas Igaunijas bruņotie spēki lietos nākamos 15 gadus. Pieņemot kravu tika atzīsts, ka visas automašīnas ir labā tehniskajā stāvoklī.

Dalies ar šo ziņu