Polija saņem pirmās jauna tipa tuva darbības rādiusa pretgaisa kompleksus “PILICA”

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Defence-Blog.com
Polija
Foto: Foto: PGZ Group

Polijas Aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks paziņojis, ka jaunie tuvas darbības rādiusa pretgaisa kompleksi “PILICA” ir nodoti Polijas Bruņoto spēku 3. Pretgaisa aizsardzības raķešu brigādei.

Katra jaunā tipa kombinētā tuva darbības rādiusa pretgaisa sistēmas kodols sastāv no diviem 23mm pretgaisa automātiskajiem lielgabaliem un diviem FROM/PIORUN pretgaisa raķešu palaidējiem. Sistēma uzstādīta uz divasu smago automašīnu bāzes, un tās izstrādē piedalījušās Polijas aizsardzības koncerna “PGZ Group” kompānijas “PGZ S.A.”, “PIT-RADWAR S.A.”, “PCO S.A.” un “Zakłady Mechaniczne Tarnów”.

Image
Polija
Foto: Foto: PGZ Group
Foto: PGZ Group

“PILICA” pretgaisa aizsardzības kompleksu veido 6 pretgaisa aizsardzības elementi, kas iekļauj gan pašas pretgaisa sistēmas, gan to vadības, radaru un munīcijas un transporta sistēmas. Katrai uguns sistēmai ir neatkarīga optoelektroniskā tēmēšanas sistēma ar termālajām kamerām un lāzera attāluma noteicējiem.

“PILICA” kompleksi spēj darboties gan kā neatkarīgi ļoti tuva darbības attāluma pretgaisa kompleksi, gan var tikt integrēti plašākā dažādu līmeņu pretgaisa aizsardzības sistēmu kompleksos.

Dalies ar šo ziņu