Latvija kopā ar Zviedriju un Igauniju pirks “Carl Gustaf” munīciju

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
iepirkumi
Foto: Foto: vrsrž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrija informē, ka Nacionālie bruņotie spēki ir iesnieguši pasūtījumu Zviedrijas uzņēmumam “Saab Dynamics AB” par prettanku granātšāvēju “Carl Gustaf” munīcijas piegādi.

Plānots, ka par aptuveni 7 miljoniem eiro pasūtītā munīcija Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tiks piegādāta laikā no 2022. līdz 2023. gadam. Jaunā munīcijas partija ļaus papildināt Nacionālo bruņoto spēku krājumus un nodrošināt apmācību procesu.

Pasūtījums ir veikts, balstoties uz kopīgo līgumu starp Zviedrijas Aizsardzības materiāltehnisko administrāciju, Igaunijas Aizsardzības investīciju centru un “Saab Dynamics AB”, kas tika parakstīts 2018.gadā.

Jau ziņots, ka Nacionālie bruņotie spēki kopā ar Igaunijas bruņotajiem spēkiem šī gada maijā uzņēmumam “Saab Dynamics AB” iesniedza pasūtījumu par jaunu prettanku granātšāvēju “Carl Gustaf M4” piegādi līdz 2022.gadam. Jaunie granātšāvēji tiks lietoti paralēli “M2” modifikācijas ieročiem, kas iepriekš tika saņemti no Zviedrijas un Norvēģijas.

“Carl Gustaf” granātšāvējus izmanto vairākas NATO dalībvalstis, tostarp ASV. Šos ieročus jaunākajā modifikācijā līdz šim ir pasūtījušas 13 valstis.

Dalies ar šo ziņu