Bruņotie spēki noslēdz līgumu par “Imanta” klases kuģu modernizāciju

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
Jūras spēki
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Nacionālie bruņotie spēki parakstījuši līgumu ar Francijas uzņēmumu “ECA group” par Jūras spēku “Imanta” klases kuģu pretmīnu sistēmas modernizāciju. Modernizācijas projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā 20 miljoni eiro, un daļa darbu plānots veikt Latvijā, piesaistot pašmāju uzņēmumus.

Līgums paredz trīs Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras “Imanta” klases mīnu meklētāju modernizāciju, tostarp ietverot komandvadības sistēmu un kuģa vadīšanas elementu moduļa, mīnu meklēšanas zemūdens aparātu, mīnu identificēšanas un neitralizēšanas sistēmu modernizāciju, rezerves daļu piegādi un personāla apmācību.

Jūras spēku komandieris jūras kapteinis Kaspars Zelčs uzsver - "IImanta" klases mīnu kuģu modernizācijas projekts ir ļoti nozīmīgs ieguldījums Jūras spēku attīstībā, kas cels jau esošās spējas jaunā līmenī atbilstoši jaunākām tendencēm un tehnoloģijām mīnu meklēšanā un iznīcināšanā.

"Trīs kuģos tiks integrētas jaunākās Francijas uzņēmuma “ECA group” tehnoloģijas, kas ļaus veikt attālinātu mīnu meklēšanu pašam kuģim neejot mīnu laukā. Manuprāt, šis ir loģisks solis Jūras spēku attīstībā, jo mūsdienās tehnoloģijas mainās un mums arī jāmainās laikam līdzi. Šis ir arī lielākais uz attīstību virzītais iepirkums, ko Jūras spēki veikuši pēdējos gados."
Jūras spēku komandieris
Jūras spēku komandieris
jūras kapteinis Kaspars Zelčs

Modernizācijas projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā 20 miljoni eiro, un daļa darbu tiks veikta Latvijā, piesaistot apakšuzņēmumus no Latvija – SIA “Belss”, SIA “RK Metāls”, “Scan-Plast Latvia” LSEZ SIA un SIA “Axon Cable”.

Dalies ar šo ziņu