NATO militāro mācību laikā demonstrē jaunu kaujas transportlīdzekli “Linx KF41”

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Defence Blog
bilde
Foto: Foto: Rheinmetall Group

Šonedēļ Vācijas bruņutehnikas ražotājs “Rheinmetall” Ungārijā notiekošo NATO militāro mācību “Brave Warrior” laikā pirmo reizi iepazīstināja ar jauno kājnieku kaujas transportlīdzekli “Lynx KF41”, vēsta ziņu vietne “Defence-blog.com”.

Uzņēmums publicējis video, kurā redzama jaunā kaujas transportlīdzekļa dalība NATO militārajās mācībās “Brave Warrior” Ungārijā. Kā atzīmējuši uzņēmuma pārstāvji, “Lynx” izstrādātāju komandai bijis būtiski reizi redzēt, kā jaunais transportlīdzeklis tiek integrēts sabiedroto militārajās mācībās.

“Mēs no sabiedroto karaspēka par jauno kaujas iekārtu saņēmām ārkārtīgi labas atsauksmes,” teikts uzņēmuma paziņojumā.

“Lynx” ir nākamās paaudzes bruņu kaujas transportlīdzeklis, kas pielāgots nākotnes izaicinājumiem kaujas laukā. Transportlīdzeklis nodrošina plašas iespējas integrēt tajā dažādas jaunās tehnoloģijas visā tā ekspluatācijas laikā, turklāt tam ir zemākas uzturēšanas izmaksas.

Septembra vidū Ungārijas Aizsardzības ministrija no uzņēmuma “Rheinmetall” veica kāpurķēžu bruņumašīnu, kā arī ar to saistītu iekārtu un pakalpojumu pasūtījumu vairāk nekā 2 miljardu eiro vērtībā. Budapeštā parakstītais līgums paredz 218 šo transportlīdzekļu “Lynx KF41”, kā arī deviņu glābšanas bruņumašīnu “Buffalo” piegādi.

Dalies ar šo ziņu