Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija rīkos virtuālo Industrijas dienu pasākumu

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
Industrija
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) sadarbībā ar Aizsardzības ministriju rīkos virtuālās Industrijas dienas NATO un Eiropas Savienības struktūrās. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas izaicinājumus, portālu “Sargs.lv” informēja DAIF Latvija pārstāvji.

Industrijas dienas kopš 2013. gada, tradicionāli norisinājušās Briselē Beļģijā, tomēr šogad Covid-19 izplatības dēļ pasākums notiks attālināti.

DAIF Latvija pārstāvji gan norāda, ka viens no Industrijas dienu pasākumiem paredzēts klātienē. Tā būs nozares uzņēmēju diskusija ar diplomātiem, NATO Iepirkumu aģentūras un Eiropas Kimisijas Aizsardzības rūpniecības un kosmosa ģenerāldirektora pārstāvjiem.

Industrijas dienu mērķis ir nodrošināt Latvijas drošības un aizsardzības industrijā strādājošo uzņēmumus ar padziļinātu informāciju par NATO un ES dalībvalstu vajadzībām un sadarbības programmām to aizsardzības spēju stiprināšanā.

‘’Latvijas uzņēmumiem ir pozitīva pieredze, piedaloties produktu un pakalpojumus piegādēs NATO aģentūru rīkotajos iepirkumos. Esam veiksmīgi piedalījušies ES fondu līdzfinansētos inovāciju un konkurētspēju veicinošos projektos. Tomēr pandēmijas laikā ir gūtas atziņas un radusies dziļāka izpratne par drošību un ekonomikas noturību. Mēs saredzam, ka digitālā transformācija un piemērošanās jaunām drošības prasībām visās dzīves jomās sniedz jaunas attīstības iespējas industrijas un akadēmiskā sektora pārstāvjiem,’’ uzsver DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Pandēmijas radītā ārkārtas situācija mudināja DAIF Latvja šī gada Industrijas dienu ietvaros pievērsties aktivitātēm, kas veicinātu Latvijas drošības un ES aizsardzības nozaru atveseļošanos. Apzinoties, ka šobrīd NATO un ES līmenī tiek ieviesta virkne pasākum, lai stiprinātu dalībvalstu ekonomiku atveseļošanos, arī DAIF Latvija vēlas vienoties kopīgās diskusijās par kritisko produktu ražotāju un pakalpojumu sniedzēju lomu šo mērķu sasniegšanā.

Pasākumā attālināti kā diskusiju dalībnieki piedalīsies pārstāvji no Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorāta, Eiropas Komisijas Aizsardzības rūpniecības un kosmosa ģenerāldirektorāta, Latvijas pārstāvniecības NATO, NATO Inovāciju vienības, Atbalsta un iepirkumu aģentūras, Komunikāciju un informācijas aģentūras, kā arī Eiropas platuma sliežu ceļa “Rail Baltica” projekta attīstītāju uzņēmuma AS “RB Rail”.

Interesenti pasākuma var reģistrēties līdz 7.septembrim šajā vietnē: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkOJswR4SSBWC4faCPK3uqFABGaaD8wWRJPGifb9Dwn3p53A/viewform

Dalies ar šo ziņu