Ungārijas bruņotie spēki noslēguši līgumu ar “Rheinmetall” par kaujas mašīnu“Lynx” ražošanu

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Rheinmetall
Lynx
Foto: Foto: rheinmetall-defence.com

17. augustā Unterlūzā, Vācijā, Ungārija noslēgusi līgumu par “Lynx” kājnieku kaujas mašīnu ražošanu Ungārijā vairāk nekā divu miljardu eiro vērtībā, paziņojusi Ungārijas Inovāciju un tehnoloģiju ministrija un Aizsardzības attīstības komisārs. 

Ungārija ir pirmā valsts, kas izlēmusi pieņemt jauno kājnieku kaujas mašīnu bruņojumā. “Rheinmetall” kopā ar Ungārijas valdību veidos kopēju partnerību rūpnīcas dibināšanai Ungārijā. Lēmums ir vēl viens solis Ungārijas armijas pārapbruņošanā, kas pirms tam paziņojusi par jaunāko kaujas tanka “Leopard II” modifikāciju un NASAMS tuvā un vidējā rādiusa raķešu sistēmu iegādi.

Gaspārs Marots, Ungārijas Aizsardzības attīstības komisārs uzsvēra, ka Ungārija savu pārapbruņošanos un armijas modernizāciju veic kā NATO dalībniece. “Lynx” ir izvēlēta kā pati modernākā pašlaik pieejamā sistēma, kas būs kaujas spējīga vēl nākamās desmitgades. Jaunais partnerības līgums ne tikai modernizēs Ungārijas bruņotos spēkus, bet arī būs svarīgs ieguldījums Ungārijas aizsardzības industrijas attīstībā.

Jaunās kājnieku kaujas mašīnas svars atkarībā no versijas var variēt no 38 līdz 44 tonnām un bez trim apkalpes locekļiem pārvadāt vēl sešus vai astoņus kājniekus. Jaunās kaujas mašīnas dizains ir modulārs, kas atļauj tai izpildīt izlūkmašīnas, kaujas inženieru, medicīnas un komandvadības funkcijas. “Lynx” uzbrukuma spējas nodrošina 35x228 mm ar elektropiedziņas automātiskais lielgabals, kā arī kronšteini, kas ļaus pievienot prettanku raķetes, bezpilota aparātus vai elektroniskās karadarbības sistēmas.

Dalies ar šo ziņu