Igaunijas uzņēmums “Milworks” saņem licenci darbam ar ieroču sistēmām

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/ERR.ee
Milworx
Foto: Foto: Äripäev/Scanpix

Igaunijas aizsardzības nozares uzņēmums “Milworks” ir sekmīgi izturējis Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes organizēto novērtējumu, iegūstot  licenci darbam ar ieroču sistēmām, vēsta Igaunijas sabiedriskais medijs “ERR.ee”.

Kā “ERR.ee” sacījis “Milworks” izpilddirektors Ingvars Pārnamā (Ingvar Pärnamäe), viņa pārstāvētais uzņēmums ir pirmais, kas Igaunijā ieguvis šādu licenci un turpmāk nodarbosies ar militārā aprīkojuma uzturēšanu un remontu.

"Lai saņemtu atļauju, mums bija jāpierāda, ka mūsu uzņēmumā ir iespējams droši uzglabāt un rīkoties ar uzticētajiem ieročiem. Tas nozīmēja dažādu darba segmentu pārkārtošanu, ieguldījumus papildu drošības pasākumos, darbinieku uzticamības pārbaudi, kā arī skrupulozu piesaistīto apakšuzņēmēju iepriekšējās darbības pārbaudi. Bija vajadzīgs gandrīz pusotrs gads, lai savāktu visus vajadzīgos datus, kā arī pilnveidotu uzņēmuma iekšējos normatīvus, " sacīja I. Pārnamā.

Pēc ”Milworks” pārstāvja teiktā, uzņēmums ir gatavs nodrošināt jebkura veida sarežģīta aprīkojuma un ieroču sistēmu uzturēšanu un apkopi – gan tām sistēmām, kas jau ir Igaunijas aizsardzības spēku bruņojumā, gan tām, ko tās plāno iegādāties nākotnē.

"Līdz šim Igaunijas Aizsardzības spēkiem bija jāpaļaujas uz savām tehniskās apkopes un remonta spējām. Taču situācijās, kad radās sarežģītākas problēmas, to risināšanai bija jāpiesaista rūpnīcu eksperti. Vietējo tehniskās apkopes un servisa pakalpojumu sniedzēju iesaistīšana šajā procesā ir saprātīgāka laika un naudas ekonomijas ziņā. Tā ir arī efektīvāka nekā pastāvīga ārzemju ekspertu vešana uz Igauniju, vai ieroču sistēmu vešana uz ārzemēm, lai veiktu to tehnisko apkopi, " atzina I. Pārnamā.

Viņš atzina, ka licences iegūšana šādu darbu veikšanai rada priekšnosacījumus, lai veiktu sekmīgus apkopes un remonta darbus jau esošajai Igaunijas bruņoto spēku tehnikai.

“”Milworks” ir viens no iesaistītajiem uzņēmumiem Igaunijas bruņoto spēku rīcībā esošo kājnieku kaujas mašīnu “CV90” apkopes procesā. Pateicoties jauniegūtajai atļaujai, šo darbu veikšana tiks krietni vien atvieglota, proti, šī tipa kaujas mašīnas varēs iebraukt mūsu servisa centrā ar visu tai uzmontēto ieroču sistēmu. Tā vairs nebūs jādemontē un jāuzglabā citur, lai veiktu darbus,” paskaidroja “Milworks” izpilddirektors.

“Milworks” ir arī uzņēmuma “LMT Defense” oficiālais pārstāvis Igaunijā. Šī uzņēmuma ražotās triecienšautenes “R20 Rahe” nesen tika izvēlētas Igaunijas bruņoto spēku vajadzībām un tās ir sākušas ienākt vienībās. Ņemot vērā, ka “Milworks” darbnīcas saņēmušas visas nepieciešamās licences, uzņēmums varēs veikt gan jauno šauteņu garantijas remontdarbus, gan to apkopi, gan padziļinātu remontu.

Saņemot darbības licenci rīcībai ar ieroču sistēmām, tiek ievēroti stingri Ieroču likumā paredzētie standarti, kas attiecas uz uzņēmuma darbības kārtību, dokumentāciju un personālu

“Milworks” specializējas aizsardzības aprīkojuma un bruņojuma uzturēšanas, remontu un rekonstrukcijas darbu veikšanā. “Milworks” galvenais klients ir Igaunijas Aizsardzības spēki. Vienlaikus uzņēmumam ir sadarbības pamatnolīgums ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Tāpat pakalpojumi tiek sniegti citām spēka struktūrām. Uzņēmums galvenokārt koncentrējas uz militāro transportlīdzekļu apkopi un remontu.

Dalies ar šo ziņu