Ungārija saņem pirmos Leopard-2 tankus

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/DefenseNews
Ungārija
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Ungārijas armija ir saņēmusi pirmos vācu modernos Leopard-2 tankus, kas aizstās novecojušos padomju ražojuma kaujas tankus T-72. Kopējais Ungārijas pasūtījums, kas iekļauj haubices un citu ekipējumu 2 miljardu dolāru vērtībā, padara Ungāriju par lielāko pašreizējo Vācijas ieroču pasūtītāju.

Ungārijas armija svinīgā ceremonijā saņēmusi pirmos četrus Leopard-2 tankus. Lietoti tanki ir pagaidu risinājums, lai varētu uzsākt Ungārijas karavīru apmācību, kamēr Vācijas uzņēmums “Kraus-Maffei Wegmann” sagatavos Ungārijas pasūtītos 44 Leopard-2A7+ tankus.

Image
Ungārija
Foto: Foto: EPA/Scanpix
Foto: EPA/Scanpix

Pasūtījumu Ungārijas valdība izdarīja 2018. gada nogalē, izdarot izvēli par labu Leopard-2 jaunākajai versijai A7+, kas papildināts ar modulāra tipa bruņām, padarot to imūnu pret reaktīvajiem granātmetējiem un mīnām no visām pusēm. A7+ versijai ir uzlabota novērošanas un mobilitātes sistēmas, kā arī tanka jaunā uguns vadības sistēma pieļauj programmējamu lādiņu izmantošanu.

Vācijas Aizsardzības valsts sekretārs Tomass Silberhorns norādīja, ka Ungārijas Sauszemes spēku modernizācijas programma tiek veikta kopā ar Vāciju kā tās stratēģisko partneri. T. Silberhorns atzīmēja - jaunie tanki nodrošinās plašākas savstarpējās integrācijas iespējas starp Vāciju un Ungāriju, tā stiprinot gan Eiropas Savienības, gan NATO drošību.

Dalies ar šo ziņu