V. Putins sola Krievijas Jūras spēkiem šogad nodot 40 jaunus kuģus

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Stars and Stripes
Putins
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Šā gada laikā Krievijas Jūras spēki kopumā saņems 40 jaunus kuģus. Tā, aizvadītajā nedēļas nogalē, piedaloties Jūras spēku dienā Sanktpēterburgā, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Parādē Sanktpēterburgā un netālu esošajā Kronštatē kopumā piedalījās 46 kuģi un 4000 jūrnieku. Šīs parādes mērķis, pēc V. Putina vārdiem, ir “demonstrēt Krievijas Jūras spēku augošās spējas,”

Pēc Krievijas prezidenta teiktā šogad Jūras spēkiem tiks nodoti kopumā 40 dažāda tipa un klases kuģi. Daļa kuģu tiks apbruņota ar Krievijā izstrādātajiem jaunākās paaudzes hiperskaņas ieročiem, tādējādi palielinot flotes spējas.

Pasliktinoties Krievijas attiecībām ar Rietumiem pēc Krievijas īstenotās Ukrainai piederošās Krimas aneksijas 2014. gadā, Kremlis pasludinājis bruņoto spēku modernizāciju par galveno prioritāti.

Līdzīgas Jūras Spēku dienai veltītas militārās parādes svētdien notikušas Krievijas Tālo Austrumu pilsētās Vladivostokā un Petropavlovskā pie Kamchatskas, kā arī okupētajā Krimas pussalā un Sevastopolē, Baltijskā Kaļiņingradas apgabalā un pat Krievijas izmantotajā Tartusas ostā Sīrijā.

Dalies ar šo ziņu