Igaunijas aizsardzības spēki saņem pirmo jauno triecienšauteņu partiju

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Mil.ee
R20
Foto: Foto:Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Igaunijas aizsardzības spēki saņēmuši pirmo jauno triecienšauteņu R20 “Rahe” (“Krusa”) partiju. Igaunija ir iepirkusi 19 000 jauno triecienšauteņu, kuru piegāde ilgs divus gadus, informē Igaunijas Aizsardzības ministrija.

Pirmajā partijā Igaunijas aizsardzības spēki saņēmuši 1250 5.56 mm kalibra triecienšautenes R20 “Rahe”, 250 TA-R20 precīzās šaušanas ieročus un 70 M203 zemstobra granātmetējus. Ieroču komplektācija pieļauj to vienlīdz ērtu lietošanu gan no labā, gan no kreisā pleca, kā arī dažādu novērošanas un tēmēšanas ierīču pievienošanu.

Igaunijas aizsardzības spēku komandieris ģenerālmajors Martins Herems (Martin Herem) atzīmēja, ka jauno triecienšauteņu iepirkums ir būtisks solis Igaunijas aizsardzības spēku attīstībā. Iepriekš iepirkto “Galil” triecienšauteņu skaits nebija pietiekams, lai veiktu pilnīgu Igaunijas aizsardzības spēku pārapbruņošanu.  Pašlaik Igaunijas bruņoto spēku rīcībā ir triecienšautenes “Galil” un AK-4, ko lieto attiecīgi 1. un 2. kājnieku brigāde.

Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks (Jüri Luik) minēja: “Ir svarīgs fakts, ka jaunos ieročus piegādā ASV. ASV ir viens no mūsu svarīgākajiem sabiedrotajiem un ir svarīgi, ka mēs stiprinām mūsu sadarbību visos iespējamajos veidos.”

Paredzēts, ka pilnīga vienību pārapbruņošana tiks pabeigta 2021. gadā. Jaunos ieročus pirmie saņems Igaunijas aizsardzības spēku izlūkbataljons un tās vienības, kas piedalās starptautiskajās misijās. Jūras spēki, militārā policija un dažādas atbalsta vienības saņems ieroča versiju ar īsāku stobru. “Galil” un “AK4” triecienšautenes tiks sagatavotas ilgstošai glabāšanai rezerves vajadzībām.

Dalies ar šo ziņu