Baltkrievija apņēmusies vairot pašpietiekamību raķešu tehnoloģijās

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Janes.com/BelTA.by
Polonez-M
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas valdība virza plānu par tehnoloģiskās neatkarības palielināšanu raķešu tehnoloģiju izstrādē un ražošanā, tā paziņojušas Baltkrievijas Militārās rūpniecības pārvaldes amatpersonas.

Šīs ziņas izskanēja pēc tam, kad Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko vizītē apmeklēja aizsardzības uzņēmumu “OKB TSP”, kur ar tā pārstāvjiem pārrunāja raķešu ražošanas nozīmi kopējā Baltkrievijas aizsardzības industrijā.

Baltkrievijā šobrīd norit darbs pie taktiskās raķešu sistēmas “Polonez-M” ražošanas, kuru Baltkrievija attīsta kopā ar Ķīnu. Komentējot šo sadarbību, A. Lukašenko paziņoja: “Mums jāattīsta pašiem savas raķetes. Ja mums tik svarīgu ieroču ražošanā ir jāpaļaujas uz citām valstīm, tad mēs nevaram ražot šādus ieročus. Neviens vienkārši tāpat mums nedos tādus ieročus. Protams, mums ir paveicies darījumā ar Ķīnu. Mēs novērtējam tās sniegto atbalstu, tomēr mēs turpmāk šajā jautājumā uz nevienu nevaram paļauties,” Baltkrievijas prezidenta teikto citē aģentūra “BelTA”.

Tāpat Lukašenko vizītes laikā uzņēmumā “OKB TSP” pārrunāja Batkrievijas iecerēto “Polonez-M” raķešu rādiusa paplašināšanas programmu no 200 līdz 300 kilometriem, pretgaisa aizsardzības raķešu kompleksa “Buk-MB3” un raķešu 9M318 attīstību, kā arī Baltkrievijas ražoto pretgaisa aizsardzības kompleksu 9K33 “OSA” ražošanu.

Darbu pie sistēmas “Polonez-M” uzlabotās 300 kilometru rādiusa taktiskās raķetes prototipa plānots pabeigt septembrī. Pēc “BelTA” vēstītā, To paredzēts izmēģināt Ķīnā, Kazahstānā, Uzbekistānā vai Saūda Arābijā.

Dalies ar šo ziņu