Krievijas Jūras spēku Baltijas flote saņems sešas jaunas korvetes

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Navalnews.ne
korvetes
Foto: Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Krievijas Jūras spēku Baltijas flote saņems sešu “Karakurt” klases (projekts 22800) raķešu korvetes, kuras būs bruņotas ar raķetēm “Kalibr”. Četri šīs klases kuģi būs aprīkoti arī ar “Pantsir-M” pretgaisa aizsardzības sistēmām, kuras drīzumā tiks pārbaudīs uz korvetes, “Odintsovo”. Tā paziņojus Krievijas Jūras spēku komandieris admirālis Nikolajs Jevmenovs, ziņo portāls “Naval News”.

Ziņas par gaidāmo flotes modernizāciju paustas Krievijas Jūras spēku komandiera preses dienesta paziņojumā, kas ietverts admirāļa N.Jevmenova apsveikumā jūrniekiem par godu Krievijas Jūras spēku 317. gadadienai.

Korvete “Odintsovo” sākotnēji bija zināma ar nosaukumu “Shkval”. Tā būvēta Sanktpēterburgas kuģu būvētavā “Pella”. Ekspluatācijā šis kuģius nodots 2018. gada 5. maijā. Šī ir pirmā Krievijas Jūras spēku korvete, kura aprīkota ar “Pantsir” pretgaisa aizsardzības sistēmas jūras versiju.

Projekta 22800 korvetes ir aprīkotas ar raķetēm “Kalibr”, modernu kuģa vadības sistēmu, radio un navigācijas iekārtām, kā arī elektroniskās karadarbības aprīkojumu. Šī tipa kuģi ir spējīgi pildīt uzdevumus gan patstāvīgi, gan kopā ar citiem flotes kuģiem.

Dalies ar šo ziņu