ASV Gaisa spēki sekmīgi veikuši “AMRAAM” raķetes testu

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/defence-blog.com
AMRAM
Foto: Foto: Sgt. John Raven

ASV gaisa spēki veiksmīgi veikuši “AMRAAM” raķešu izmēģinājumu. Šīs raķetes paredzēts lidojošu objektu notriekšanai un paredzētas izšaušanai no iznīcinātāju lidmašīnām, raksta “Defence-blog.com”.

Izmēģinājumu netālu no Eglinas gaisa spēku bāzes veicis iznīcinātājs “F-15E Strike Eagle” no 40. gaisa testa eskadriļas, kuras uz uzdevums ir veikt ASV Gaisa spēku ieroču testus.

“AMRAAM” ir pasaulē visplašāk izmantotā raķete, kas spēj notriekt mērķi, kas atrodas ārpus pilota redzamības. Raķete spēj trāpīt pretinieku lidmašīnām 138 kilometru attālumā un lidot ar ātrumu, kas tuvojas teju 5000 kilometriem stundā.

Firmas “Raytheon” mājaslapā ir teikts, ka šī tipa raķetes iegādājušās 37 dažādas valstis, tostarp ASV Valstis. Šo gaisa kaujās pārbaudīto raķetes spēj lietot dažādas lidmašīnas - “F-15”, “F-16”, “F/A-18”, “F-22”, “Typhoon”, “Gripen”, “Tornado” un “Harrier” iznīcinātāji. Vēl jo vairāk - “AIM-120C5” un “AIM-120C7” tipa “AMRAAM” raķetes ir vienīgās pretgaisa raķetes, kuras atbilst jaunākā iznīcinātāja “F-35” prasībām.

“AMRAAM” neapšaubāmi ir labākā no lidmašīnām izšaujamā pretgaisa raķete. Ieroča modernā aktīvās vadības sistēma dod iespēju pilotiem raķeti izmantot visdažādākajos kaujas apstākļos, nodrošinot augstu mērķa iznīcināšanas varbūtību. Raķetes mērķa atrašanas sistēmas ļauj ātri un precīzi noteikt ienaidnieka lidmašīnas atrašanās vietu pat visgrūtākajos kaujas apstākļos.

Dalies ar šo ziņu