Lielbritānijas armijas jaunais tanks aprīkots ar “rentgena redzes” sistēmu

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/MilitaryTimes.com
tanks
Foto: Foto: British Army

Lielbritānijas armija izstrādājusi konceptu jaunam tankam, kas tiks aprīkots ar mūsdienu tehnoloģijām, kas, kā apgalvo izstrādātāji, liktu nosarkt pat Supermenam, vēsta aizsardzības jomas ziņu portāls “Military Times”.

Jauna koncepta “Streetfighter II” tanku Lielbritānijas armija šomēnes izmantoja apvienotajās bruņojuma un kājnieku mācībās pilsētvides apstākļos. Kaut arī jaunajai kaujas mašīnai ir elementi, ar ko aprīkoti tā priekšgājēji, “Streetfighter II” izceļas ar jaunu sistēmu, kas varētu īpaši uzlabot tā spējas cīnīties un aizsargāt arī aiz tā esošos kājniekus.

“Iron Vision” rentgena sistēma, ko ražo Izraēlas kompānija “Elbit Systems”, ļauj tanka vadītājiem novērot situāciju visapkārt tankam, neatverot nevienu lūku. Šāda līmeņa aizsardzība īpaši svarīga tieši pilsētvides apstākļos, kur potenciālajam ienaidniekam ir vieglāk maskēties un izmantot tankā esošo vājību – “aklos punktus”, norāda “Militay Times”.

Visapkārt tanka bruņām novietotas gan infrasarkanās, gan elektro-optiskās kameras, kuras nodēvētas par “situācijas apzināšanās kamerām”. Kameru sistēma datus – augstā izšķirtspējā un ar precīzām krāsām gan nakts, gan dienas laikā – pārraida uz “Iron Vision” displeju, kas iebūvēts tanka vadītāju ķiverēs. “Iron Vision” aprīkots ar izsekošanas mehānismu, kas vizuālos datus pārraida pamatojoties uz konkrētajām vietām, kuras atrodas tanks.

Tāpat tanks aprīkots ar izbīdāmu buldozera lāpstu, kas palīdz situācijās, kad tanka ceļu bloķē, piemēram, uz ceļa novietots mikroautobuss.  Lielbritānijas armijas karavīri mācībās buldozeru izmantojuši arī kā pārvietošanas līdzekli ievainotajiem karavīriem, piebilst “Military Times”.

Portāls norāda, ka tankam piemīt vēl vairāki uzlabojumi, kas atvieglotu karavīru darbu un pastiprinātu to drošību kaujaslaukā. Tanka aizsegā esošie karavīri ar tā komunikācijas sistēmas palīdzību saņem kameru uzņemtos attēlus un var noteikt iespējamo ienaidnieka pozīciju. No tanka iespējams palaist bezpilota transportlīdzekli, kas spējīgs noteikt iespējamos bīstamos priekšmetus ēkās vai apkārtnē, kurai nav iespējams vai ir bīstami piekļūt pašiem karavīriem. “Streetfighter II” aprīkots arī ar “Brimstone” prettanku raķešu sistēmu, galveno 120mm tanka lielgabalu un sekundāro bruņojumu, kurā iekļauts 50. kalibra ložmetējs un divi 7,62mm ložmetēji.

Dalies ar šo ziņu