Konvertoplāns “Bell V-820” pirmo reizi lido ar autonomo vadības sistēmu

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/DefenseNews.com
Bell
Foto: Foto: Bell

Ražotāja “Bell” pagrieziena rotoru lidaparāts V-280 pirmo reizi veicis autonomu lidojumu, pilotus iesaistot tikai minimālās lidaparāta vadīšanas darbībās, vēsta aizsardzības nozares ziņu portāls “Defense News”.

Uzņēmuma Ārlingtonas bāzē Teksasas štatā 18. decembrī tika izmēģināta lidaparāta autonomā veiktspēja, kuras rezultātā tika secināts, ka lidaparāts spējīgs pacelties, pārslēgties kruīza režīmā, noteikt precīzu navigāciju uz noteiktiem mērķiem, veiksmīgi veikt dažādus manevrus, pārslēgt dzinējus vertikālā stāvoklī pacelšanās un nolaišanās brīžos, kā arī patstāvīgi nolaisties.

V-280 programmas galvenais inženieris Pols Vilsons (Paul WIlson) portālam norādīja, ka autonomo sistēmu izmēģināšana bijusi veiksmīga un notikusi “bez problēmām”. Viņš arī uzsvēra, ka lidaparātā esošie drošības piloti autonomo sistēmu izmēģinājumā piedalījušies ļoti minimāli.

“Bell” gan neapstiprina, ka turpinās veikt šāda veida izmēģinājumus, tāpat nav skaidrs, vai tiks turpināta pilnībā autonoma lidaparāta tālākā izstrādes programma.

Šāds izmēģinājums veikts saistībā ar ASV armijas plāniem nākotnē pilnībā modernizēt vertikālās pacelšanās lidaparātu floti, kas varētu veikt novērošanas un uzbrukuma funkcijas iespējamās nākotnes karadarbības zonās, informē “Defense News”.

Dalies ar šo ziņu