Pabriks: Tuvākajā laikā plānots papildu CVR(T) bruņumašīnu iepirkums

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
CVRT
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Kāpurķēžu kaujas izlūkošanas bruņumašīnu iepirkums bijis veiksmīgs, tāpēc šobrīd tiek domāts par papildu bruņumašīnu pirkšanu, lai tās nodotu arī Zemessardzes rīcībā, portālam “Sargs.lv” sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Viņš atzina – kritika par iepirkumu allaž būs, jo to parasti izsaka cilvēki, kuri atbalsta nevis Latvijas, bet gan Krievijas intereses. “Mēs šo pirkumu sākām un novedām līdz rezultātam tad, kad bijām izdzīvošanas budžeta apstākļos. Tad, kad bruņotajiem spēkiem vispār nebija pieredzes darbā ar šāda tipa tehniku. Vadot sarunas ar tā laika britu aizsardzības ministru Deividu Hamondu, mēs pat vienojāmies par ļoti pieņemamu cenu un šo mašīnu apkalpojošās industriālās bāzes attīstību Latvijā,” stāstīja Pabriks.

Aizsardzības ministrs uzsvēra – nopērkot CVR(T), Nacionālie bruņotie spēki ieguva Latvijas videi piemērotas bruņutransportieru platformas.

“Tās ir ļoti vieglas un ļoti mobilas platformas. Te es paļaujos uz militāro ekspertu viedokli, kuri teica, ka šāds aparāts ir pārbaudīts kā uzticams daudzos konfliktos – Tuvajos austrumos un Folklendu salās. Arī nesenā Latvijas karavīru pieredze, piedaloties mācībās ar CVR(T) tehniku, pierādījusi tās priekšrocības. Tāpāc šis iepirkums, ņemot vērā mūsu ļoti ierobežotos resursus, bija veiksmīgs,” viņš sacīja.

Šobrīd Latvijas rīcībā ir ap 123 CVR(T) bruņumašīnām. Tuvāko gadu laikā auto parku plānots palielināt par 80 tehnikas vienībām. “Tad mēs šo tehniku jau varēsim dot arī Zemessardzei. Viņiem tā būtu ļoti nopietna lieta,” piebilda ministrs.

Viņš arī pastāstīja, ka patlaban turpinās riteņu bruņu tehnikas iepirkums, kā arī rit sarunas ar Austriju par vēl 18 pašgājējhaubiču pirkšanu.

Dalies ar šo ziņu