Krievija ASV inspektoriem atrāda hiperskaņas raķeti “Avangard”

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Dailymail/Moscow Times/Military.com/Associated Press
Avangard
Foto: Foto: Russian Ministry of Defence

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji demonstrējuši ASV inspektoriem jaunāko Krievijas izstrādāto hiperskaņas raķeti “Avangard”, vēsta Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Šādu lēmumu Krievijas puse pieņēmusi, lai nodrošinātu kodolieroču vienošanās “New Start” caurredzamību, vēsta aizsardzības nozares ziņu portāls “Military.com”.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādījis, ka “Avangard” sistēma ir viens no jaunā Krievijas nākotnes arsenāla ieročiem, kā arī piebildis, ka jaunās hiperskaņas raķete būs 27 reizes ātrāka par skaņas ātrumu, informē ziņu portāls “Dailymail.co.uk”.

Hiperskaņas raķešu sistēmu plānots nodot Urālu kalnos bāzētajai raķešu divīzijai jau decembrī. Krievijas prezidents uzsver, ka jaunās raķetes ceļā uz mērķi spēs veikt ātrus pagriezienus un manevrus, kas tās padarīs “absolūti neievainojamas”, jo tās spēs izvairīties no jebkuras pretraķešu sistēmas.

Eksperti uzskata, ka negadījums ar raķešu sistēmu “Avangard” šā gada augustā izraisīja avāriju Krievijas ziemeļrietumu pilsētā Nenoksā, kurā gāja bojā pieci atomtehnoloģiju zinātnieki, raksta portāls “themoscowtimes.com”.

“New Start” vienošanās beigu termiņš ir 2021. gads. Krievijas mediji norāda, ka prezidents V. Putins neiebilstu pret tās pagarināšanu, taču šobrīd no ASV puses par to nejūtot nekādu interesi. ASV par “New Start” līguma pagarināšanu lems nākamgad, informē “Dailymail.co.uk”.

Dalies ar šo ziņu