Polija paraksta vienošanos ar ASV par raķešu sistēmu HIMARS iegādi

Tehnika un ekipējums
LETA--POLSKIE RADIO

Himars
Foto: Rachel Gray/ U.S. Army's Program Executive Office Missiles and Space

Polija trešdien pavēstīja, ka, turpinot bruņoto spēku modernizāciju, parakstījusi vienošanos par 20 artilērijas raķešu sistēmu HIMARS iegādi no ASV par 414 miljoniem dolāru (366 miljoniem eiro)

Polija paraksta vienošanos ar ASV par raķešu sistēmu HIMARS iegādi

Vienošanās parakstīta Varšavā, klātesot Polijas prezidentam Andžejam Dudam un ASV viceprezidentam Maikam Pensam.

Vienošanās iezīmē kārtējo soli Polijas centienos modernizēt savus bruņotos spēkus, parakstīšanas ceremonijā sacīja Duda. Vienošanās īstenošana palīdzēs nostiprināt drošību NATO austrumu flangā.

Penss savukārt norādīja, ka sistēmas HIMARS sniegs jaunas iespējas Polijas armijai. Viņš arī uzslavēja Poliju par nozīmīgajām investīcijām aizsardzībā.

Pentagona Aizsardzības drošības sadarbības aģentūra vēl novembrī norādīja, ka HIMARS pārdošana Polijai vērsta uz drošības stiprināšanu reģionā.

HIMARS sistēmas spēj sasniegt mērķus līdz 300 kilometru attālumā, norādīja Polijas Aizsardzības ministrija. HIMARS ražo ASV uzņēmums "Lockheed Martin".

Polijas valdība pagājušajā mēnesī parakstīja vairāku miljonu dolāru vērtu vienošanos ar Savienotajām Valstīm par ASV izstrādāto un Polijā ražoto helikopteru "Black Hawk" iegādi.

Savukārt pērn martā Polija parakstīja vienošanos par ASV pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot" iegādi 4,75 miljardu dolāru vērtībā.

Dalies ar šo ziņu