"Saab" piegādās Baltijas valstīm, Čehijai un Polijai prettanku ieroču "Carl-Gustaf" munīciju

Tehnika un ekipējums
BNS
Carl Gustaf
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Eiropas Aizsardzības aģentūra (European Defense Agency, EDA) ir noslēgusi līgumu 13,6 miljonu eiro vērtībā ar bruņojuma ražotāju "Saab", kas paredz nākamgad piegādāt Baltijas valstīm, Čehijai un Polijai prettanku ieroču "Carl-Gustaf" munīciju.

"Saab" piegādās Baltijas valstīm, Čehijai un Polijai prettanku ieroču "Carl-Gustaf" munīciju

Tas ir pirmais pasūtījums, kopš EDA pērn noslēdza vienošanos ar "Saab". Vienošanās ļauj šīm piecām valstīm rīkot kopīgus iepirkuma konkursus.

Munīcijas piegādes notiks 2015. un 2016. gada laikā, paziņoja EDA.

"Apvienojot resursus ar šīs starptautiskās vienošanās palīdzību, dalībvalstis nodrošina, ka tās iegūst sev nepieciešamās spējas visefektīvākajā veidā. Tas arī ļauj dalībvalstīm iegādāties munīciju, kas atbilst to nacionālajām vajadzībām, neskatoties uz dažādiem budžeta cikliem, " sacīja EDA spēju, bruņojuma un tehnoloģiju departamenta direktors Pīters Raunds.

2014. gada 30. jūnijā EDA un "Saab" parakstīja daudzgadu vienošanos par dažādu tipu "Carl-Gustaf" munīcijas piegādēm. Vienošanās ir noslēgta uz pieciem gadiem, un to var pagarināt uz vēl diviem gadiem.

Vienošanās vērtība tiek lēsta 50 miljonu eiro apmērā.

2013. gada 23. aprīlī noslēgtā vienošanas starp EDA un Baltijas valstīm, Čehiju un Poliju paredz, ka EDA darbojas kā centrālā iepirkumu organizācija.

Dalies ar šo ziņu