Latvijas karavīri un jaunsargi ieguvuši vairākas godalgotas vietas Baltijas karavīru ziemas sporta spēlēs

Sports
Sargs.lv
NBS hokejisti
Foto: NBS Sporta klubs / Facebook

Nedēļas nogalē noslēdzās desmitās Baltijas karavīru ziemas sporta spēlēs, kurās kopumā piedalījās aptuveni 170 karavīri un jaunsargi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas. Ziemas sporta spēļu sacensības, kas norisinājās Valmierā un Cēsīs, karavīri un jaunsargi sacentās vairākos sporta veidos un disciplīnas.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku hokeja izlase izcīnīja uzvaru turnīra finālspēlē Valmieras Olimpiskajā centrā, pārspējot Igaunijas bruņoto spēku komandu ar rezultātu 5:1. Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti Latvijas Gaisa spēku karavīrs Aigars Miranovičs un Igaunijas karavīrs Mareks Leets. Trešo vietu hokeja turnīrā izcīnīja Lietuva, kas pusfinālā pārspēja Zviedriju ar rezultātu 3:2.

Latvijas NBS Jūras spēku karavīrs Māris Glūzda tika atzīts par hokeja turnīra labāko vārtsargu, kopumā atvairot 98% no raidītajiem metieniem, bet Igaunijas karavīrs Patriks Kookmaans tika nominēts par labāko turnīra aizsargu. Savukārt rezultatīvāko uzbrucēja nomināciju izcīnīja Nodrošinājuma pavēlniecības karavīrs Rihards Fomins. Turnīra Vērtīgākā spēlētāja titulu jeb MVP ieguva Jūras spēku karavīrs Rihards Fomins.

Image
Zviedrijas un Latvijas karavīru hokeja spēle / Foto: NBS Sporta klubs / Facebook
Zviedrijas un Latvijas karavīru hokeja spēle / Foto: NBS Sporta klubs / Facebook

Tāpat arī slēpošanas un biatlona jauktajā stafetē, Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā “Cēsis”, Latvijas komanda, kuru pārstāvēja I. Pūce (Vidzemes brigādes zemessargi), V. Spruģēvica (Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija), R. Balodis (Vidzemes brigādes zemessargi) un J. Paipals (Vidzemes brigādes zemessargi), ieguva bronzu.

Arī jaunsargi vecuma grupā no 16 līdz 18 gadiem biatlona stafetē sasnieguši izcilus rezultātus, Latvijas pirmajai komandai, kuru pārstāvēja M. L. Beķere, D. Šķēle, F. A. Igaviņš, un B. Bilāns iegūstot zeltu. Tālu neatpalika arī Latvijas otrā komanda, kuru pārstāvēja A. Jozepa, L. Salmiņa, A. Stepe un L. Bilāns, iegūstot 2. vietu.

Jaunākajā jaunsargu vecuma grupā no 12 līdz 15 gadiem Latvijas jaunsargu komanda, kuru pārstāvēja K. Krēmere, A. Plāte, M. Glāznieks un M.Salmiņš, ieguva pirmo vietu.

Image
Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā „Cēsis” Baltijas valstu karavīri un jaunsargi sacenšas slēpošanā / Foto: srž/ Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija
Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā „Cēsis” Baltijas valstu karavīri un jaunsargi sacenšas slēpošanā / Foto: srž/ Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Zemledus makšķernieku disciplīnā, kas norisinājās 25. un 26. janvārī Cēsīs, Latvijas komanda kopvērtējumā ieguva otro vietu.

Kalnu slēpošanas disciplīnā vīriešu grupā pirmo vietu ieguva Ģirts Volframs no Gaisa spēkiem, otro vietu ieņēma Ritvars Ozols no Apvienotā Štāba (AŠ), taču trešo – Mārtiņš Cīrulis (AŠ). Sieviešu grupā slēpošanas disciplīnas pjedestāla pirmo vietu ieņēma Aiga Rakēviča un Natālija Stepānova no Apvienotā Štāba.

Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēles Latvijā norisinājās jau desmito reizi. 2014. gadā Latvijas Bruņotie spēki organizēja pirmās Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēles. Šāda veida Baltijas valstu bruņoto spēku sadarbība lielā mērā ir veicinājusi arī Latvijas karavīru fizisko sagatavotību, meistarību un izaugsmi sportā, kas ļauj cīnīties visaugstākajā līmenī arī Starptautiskās Militārās sporta asociācijas (CISM) organizētajos reģionālajos un pasaules čempionātos, kā arī Pasaules karavīru sporta spēlēs, kuras tiek dēvētas arī par karavīru olimpiskajām spēlēm.

Dalies ar šo ziņu