Višķos norisināsies Zemessardzes 31. vasaras sporta spēles

Sports
Sargs.lv
Sporta spēles Ādažos
Foto: dkar. Kaspars Lejnieks/Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde

No 28. līdz 30. jūlijam Augšdaugavas novada Višķos norisināsies Zemessardzes 31. vasaras sporta spēles. Sporta spēļu mērķis ir veicināt fiziskās sagatavošanas un sporta attīstību Zemessardzē, kā arī noskaidrot labākās Zemessardzes struktūrvienības un sportistus.

29. jūlijā plkst. 8.30 notiks vasaras sporta spēļu svinīgā atklāšana. Tā sāksies ar parādes gājienu no Višķu katoļu baznīcas līdz stadionam, kur notiks Zemessardzes sporta spēļu atklāšanas ceremonija. Svinīgo uzrunu teiks Zemessardzes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns, Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvedis Gunārs Vizulis, Augšdaugavas novada pašvaldības domes pārstāvis un Višķu pagasta pārvaldnieks Jānis Proms, kā arī Zemessardzes 3. Latgales brigādes kapelāns kapteinis Rinalds Broks. Ceremonijā piedalīsies Zemessardzes vienību pārstāvji un sporta spēļu dalībnieki, kā arī viņu ģimenes locekļi.

Tāpat 29. jūlijā stāvlaukumā blakus Višķu stadionam sporta spēļu dalībniekiem, Višķu iedzīvotājiem un viesiem laikā no plkst. 10.00 līdz 16.00 būs iespēja apskatīt militārās tehnikas, ieroču un ekipējuma izstādi, kā arī uzzināt vairāk par dienesta iespējām Zemessardzē. Savukārt plkst. 19.30 visi aicināti uz vokālo instrumentālo ansambļu “Bulta” un “Mi-diēzs” priekšnesumiem Višķu estrādē, bet plkst. 21.00 uz balli kopā ar grupu “Migla”. Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Zemessardzes 31. vasaras sporta spēļu trīs dienu sacensībās piedalīsies visas Zemessardzes vienības. Tās sacentīsies 12 dažādās disciplīnās – pludmales volejbols, veiklības brauciens ar taktiskajiem transportlīdzekļiem “MAX 650”, figurālā braukšana ar smago auto SCANIA, šķēršļu josla “Zemessargu pastaiga”, dueļu šaušana, militarizētā stafete, 3x3 basketbols, tautas bumba sievietēm, minifutbols, spēka izturības vingrinājums “ARMIJAS RAUŠANA”, kā arī orientēšanās vingrinājums. Komandu sastāvā piedalās struktūrvienību karavīri, zemessargi un civilie darbinieki, kā arī atsevišķa šaušanas disciplīna tiek organizēta vienību komandieriem un virsseržantiem.

Image

Zemessardzes sporta spēļu organizēšanas tradīcija aizsākās jau 1992. gada vasarā, kad nesen dibinātās organizācijas sportiskākie zemessargi ar Zemessardzes vadības atbalstu vienojās par šāda pasākuma nepieciešamību un Tērvetē tika organizētas Zemessardzes 1. vasaras sporta spēles. Tikai Covid-19 pandēmijas ietekmē 2020. gada vasarā sporta spēles nenotika. Šogad sporta spēles organizē Zemessardzes 3. Latgales brigādes štābs, Zemessardzes 34. kājnieku bataljons sadarbībā ar Zemessardzes štābu.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju.

Aicinām iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnes www.klustikaravirs.lv  sadaļā dienests Zemessardzē. Plašāku  informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv.

Tāpat, piesakoties brīvprātīgi, līdz 200 jauniešu varēs pildīt valsts aizsardzības dienestu Zemessardzē, kopumā dienot piecus gadus un ik gadu aizvadot 28 apmācību dienas. Savukārt līdz 50 jaunieši – augstākās izglītības iestāžu studenti – varēs brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienesta  rezerves virsnieka apmācības kursam, kas ilgs piecus gadus.

Pieteikšanās valsts aizsardzības dienestam Zemessardzē līdz šī gada 1. septembrim, izmantojot vienoto rekrutēšanas platformu www.klustikaravirs.lv.

Dalies ar šo ziņu