Ādažos pirmo reizi notiks Dānijas karavīru organizētais “DANCON March”, lai vāktu naudu labdarībai

Sports
Sargs.lv
Karavīri piedalās "DANCON March"
Foto: Foto: Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde

Svētdien, 21.augustā, Ādažu militārās bāzes apkārtnē norisināsies Latvijā izvietoto Dānijas kontingenta karavīru organizētais “DANCON March” ar mērķi vākt ziedojumus labdarībai.

Vēsturiskais “DANCON March” jeb Dānijas kontingenta maršs ir aptuveni 25,5 km garš izturības gājiens, kura laikā dalībnieki nesīs 10 kg smagu mugursomu. Maršs sāksies plkst.9.00 un laika limits, kurā dalībniekiem jāiekļaujas, ir 8 stundas.

Latvijā “DANCON March” norisināsies pirmo reizi, taču pirmais gājiens pirms 50 gadiem norisinājās Kiprā. Šo 50 gadu laikā gājiens norisinājies 15 valstīs un līdz ar tā norisi Ādažos, Latvija kļūst par 16.valsti. 

 ““DANCON March” ir lieliska iespēja sabiedroto karavīriem iepazīt Ādažu apkārtni,  socializēties ar Latvijas iedzīvotājiem un parādīt, ka mēs esam vienoti. Gaidu šo 50. jubilejas gājienu ar nepacietību”, uzsver Latvijā izvietotā Dānijas kontingenta komandieris pulkvežleitnants Antons Dinsens-Andersens.

Maršā piedalīsies aptuveni 1100 dalībnieki no 13 NATO valstīm. Gājiena dalības maksa ir ziedojums. Katram “DANCON March” gājienam tiek izgatavota īpaša piemiņas medaļa. Nacionālo bruņoto spēku karavīri šādā gājienā ir piedalījušies, pildot dienesta pienākumus Kosovā.

Jau ziņots, ka aprīlī Latvijā ieradās pirmie Dānijas Karalisko bruņoto spēku 1. brigādes karavīri, demonstrējot Dānijas apņēmību sniegt ieguldījumu NATO austrumu flanga aizsardzībā. Dānijas karavīri ir izvietoti Ādažu militārajā bāzē un iekļāvušies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā. Uzturēšanās laikā Latvijā Dānijas karavīri piedalās kopīgos treniņos ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un citu sabiedroto valstu vienībām.

Dalies ar šo ziņu