Zemessardzes Studentu bataljona zemessargi aicina iesaistīties akcijā “Sadedzini miljonu”

Sports
Sargs.lv
Stadions Ādažu bāzē
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Pavasaris Latvijā tradicionāli ir kūlas dedzināšanas laiks. Šoreiz zemessargus un Latvijas iedzīvotājus aktīvi nodarboties ar dedzināšanu aicina Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu bataljona zemessargi. Tiesa, nevis liekot klāt sērkociņu pērnajai zālei, bet gan uzvelkot kājās sporta apavus un "dedzināt nost" ziemas periodā uzkrātās kalorijas. Mērķis Studentu bataljona zemessargiem ir gana ambiciozs – sadedzināt miljonu kaloriju, uzlabojot gan savu, gan savu biedru fizisko formu.

Ideja akcijai “Sadedzini miljonu” radās Studentu bataljona virsseržantam štāba virsseržantam Mārtiņam Baltajam, aizvadot kārtējo rīta skriešanas treniņu.

“Galvenā doma ir maksimāli iesaistīt zemessargus savas fiziskās sagatavotības stiprināšanā. Kā mēs zinām, dienests Zemessardzē ir brīvprātīgs. Tādējādi, ja zemessargs apmeklē mācības retāk, viņa fiziskā sagatavotība var būt vājāka. Tomēr nesen ir izdoti noteikumi, kas paredz arī zemessargiem pienākumu kārtot ikgadējos Nacionālo bruņoto spēku fiziskās sagatavotības normatīvus. Lai tos izpildītu sekmīgi, regulāri ir jātrenējas,” stāsta štāba virsseržants M. Baltais.

Lai motivētu zemessargus būt aktīviem un strādāt pie savas fiziskās sagatavotības uzlabošanas, sākotnējā ideja bija aicināt zemessargus noskriet miljonu kilometru, taču vēlāk šī ideja piedzīvoja pārvērtības, jo ne visi zemessargi aizraujas ar skriešanu. Daudzi tā vietā brauc ar velosipēdu vai arī labprātāk dodas pārgājienā dažādā apvidū. Tādējādi nākamā ideja sauklim bija “Nodedzini miljonu!”

Ja sākotnēji akciju bija vēlme izvērst tikai Studentu bataljona iekšienē, tad tagad iniciatīvai aicināti pievienoties arī cilvēki, kuri vēl nav dienestā.

“Mūsu ideja ir aicināt sportot visu sabiedrību, maksimāli atbalstot Studentu bataljona akcijas mērķi – pēc iespējas nodedzināt miljonu kaloriju,” piebilst štāba virsseržants M. Baltais.

Lai piedalītos akcijā, tās dalībniekiem ir jāskrien, jābrauc ar velosipēdu, jādodas pārgājienos vai jāvingro. Sasniegtie rezultāti jāfiksē savā viedierīcē, lietojot kādu no sporta aplikācijām. Pēcāk sasniegtais rezultāts jāpublicē sociālajos tīklos (“Facebook” un “Instagram”), ietagojot @StudentuBataljonaZemessargi, kā arī pievienojot tēmturi #sadedzinimiljonu.

Akcijas dalībnieki aicināti sūtīt arī nelielus video un foto attēlus ar savām sportiskajām aktivitātēm, kā arī interesantākos vingrinājumus vai skrējiena maršrutus un kuriozus. Šos materiālus kopā ar sasniegtajiem rezultātiem Zemessardzes Studentu bataljons apkopos katru piektdienu. Aktīvākie kaloriju dedzinātāji tiks motivēti ar Zemessardzes Studentu bataljona sagādātām balvām.

Lai gan akcija sākusies nesen, pēc štāba virsseržanta M. Baltā vērojuma zemessargi tajā jau metušies ar pilnu sparu. Pagaidām aktīvākie esot Studentu bataljona 1. rotas zemessargi.

“Skatīsimies, kā attīstīsies šī akcija. Ja tās rezultāti būs labi, līdzīgus kaloriju dedzināšanas un fiziskās sagatavotības uzlabošanas izaicinājumus mēs metīsim arī citiem Zemessardzes bataljoniem,” stāsta štāba virsseržants M. Baltais.

Dalies ar šo ziņu