Profesionāli sportisti piedāvā vingrojumus tiem, kuri plāno studēt Aizsardzības akadēmijā

Sports
Sargs.lv
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Nacionālie bruņotie spēki kopā ar vairākiem Latvijā labi zināmiem sportistiem uzsāk projektu “Esi stiprs kā karavīrs”. Tajā piedāvātā treniņprogramma paredzēta, lai palīdzētu topošajiem kadetiem sagatavoties fiziskajiem iestājpārbaudījumiem Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA), kā arī topošajiem karavīriem un zemessargiem pirms pamatapmācībām. Sākot ar 9. jūniju, video treniņi tiks publicēti Latvijas armijas sociālās vietnes “Facebook” kontā un portālā “Sargs.lv”.

Pieteikšanās studijām aizsardzības akadēmijā jau ir sākusies, un tā noritēs līdz pat 31. jūlijam. Šajā laikā kandidātam arī jāveic atlase, kura ietver fiziskās sagatavotības pārbaudi. Kandidātam, kurš šaubās par fiziskās sagatavotības atbilstību dienestam, vismaz mēnesi pirms pārbaudes veikšanas būtu nepieciešams sākt regulārus treniņus skriešanā, ķermeņa augšdaļas pacelšanā/nolaišanā un roku saliekšanā/iztaisnošanā balstā guļus.

Lai palīdzētu sagatavoties tiem, kuri plāno kļūt par profesionālā dienesta karavīriem un sākt studijas NAA, Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar profesionāliem sportistiem uzsāk projektu “Esi stiprs kā karavīrs”.

Image
NBS
Foto: Foto: Ēriks Ēriksons/Aizsardzības ministrija
Foto: Ēriks Ēriksons/Aizsardzības ministrija
Šī treniņprogramma paredzēta, lai palīdzētu topošajiem kadetiem labāk sagatavoties fiziskajiem iestājpārbaudījumiem. Tāpat šos vingrojumus aicināti pildīt arī tie, kuri grib iestāties Nacionālajos bruņotajos spēkos, lai kļūtu par profesionālā dienesta karavīru, zemessargu vai rezerves karavīru. Taču vingrojumus pildīt profesionālu sportistu vadībā aicināts ikviens, kurš vēlas uzlabot savu fizisko formu.

Treniņprogrammu “Esi stiprs kā karavīrs” sastādījis NBS Sporta klubs sadarbībā ar vairākiem labi zināmiem sportistiem, kuri turklāt vienlaikus ir arī karavīri. Viņu vidū kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks, vieglatlēts Reinis Kreipāns, biatloniste Annija Keita Sabule, orientierists un sporta treneris Andris Jubelis, Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, biatloniste Ieva Pūce un orientierists Artūrs Pauliņš.

Image
Artūrs Pauliņš
Foto: Foto: Ēriks Ēriksons/Aizsardzības ministrija
Foto: Aizsardzības ministrija

Sākot no 9. jūnija, treniņus varēs vērot ikviens Latvijas armijas “Facebook” kontā un portālā “Sargs.lv”. Kopā plānoti desmit treniņu video piecu nedēļu garumā, kuros sportisti sekotājiem uzdos arī mājas darbu un iekļaus arī savu īpašo izaicinājuma vingrinājumu.

Kā pirmais vingrojumu kompleksu rādīs kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks. Esi aktīvs un vingro līdzi, lai būtu tikpat spēcīgs kā šie sportisti!

Dalies ar šo ziņu