Nacionālie bruņotie spēki saņem Badmintona federācijas balvu

Sports
Sargs.lv
badmintons
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Latvijas Badmintona federācija piešķīrusi gada balvu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem par atbalstu badmintona kā sporta veida popularizēšanā un attīstībā.

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem domāto Latvijas Badmintona federācijas gada balvu tās ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds pasniedza Aizsardzības ministram Artim Pabrikam.

Nacionālie bruņotie spēki gada balvu saņēmuši nominācijā “organizācija”. Kā norādīja K. Rozenvalds, tā piešķirta pateicībā par veiksmīgo sadarbību un atbalstu, nodrošinot sportistiem iespēju trenēties Nacionālo bruņoto spēku sporta centrā Rīgā Krustabaznīcas ielā.

“Mēs katru gadu piešķiram šo balvu, Šogad mēs to pirmo reizi piešķiram organizācijai, jo mums ir vēlme attīstīt šī sporta korporatīvo vidi. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) dalība šajā sportā ir īpaši svarīga, jo tās pārstāvi aktīvi piedalās arī Latvijas badmintona čempionātā, tāpēc ir nozīmīgi, ka NBS ir pirmā, kas saņem šo balvu kā gada organizācija,” viņš sacīja.

Savukārt Aizsardzības ministrs pauda pateicību par saņemto balvu un izteica cerību, ka uzsāktā sadarbība ar Latvijas Badmintona federāciju būs tikpat veiksmīga arī nākotnē.

Latvijas Badmintona federācija dibināta 1993. gadā ar mērķi radīt un nodrošināt nepieciešamos apstākļus šī sporta veida attīstībai Latvijā. Federācija nodrošina Latvijas sportistu dalību Olimpiskajās spēlēs, Pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī organizē vietējās meistarsacīkstes, komandu turnīrus un Latvijas čempionātu badmintonā.

Dalies ar šo ziņu