Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra saņem “LATA gada balvu 2022”

Sabiedrība
LĢIA
LĢIA
Foto: Mārtiņš Štāls

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra (LĢIA) saņēmusi balvu par ieguldījumu  atvērto informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, kategorijā “Atvērtākais risinājums” - par globālās pozicionēšanas bāzes stacijas sistēma "LatPos", kas nodrošina iespēju lietotāja globālās pozicionēšanas uztvērējam noteikt koordinātas ar divu centimetru precizitāti reālajā laikā.

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) konference “Atvērto datu koplietošana, sadarbspēja, kiberdrošība” norisinājās 2023. gada 11. maijā. Konferences diskusijā “Kiberdrošība atvērtā kodā” piedalījās arī Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras pārstāvji - ģenerāldirektora vietnieks ģeoinformācijas jautājumos Valdis Bērziņš un vecākais eksperts IKT jautājumos Ilmārs Pužulis.

LATA rīkotās konferences izskaņā speciālā ceremonijā tika pasniegtas balvas par ieguldījumu 2022. gadā atvērto informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un to popularizēšanā.

LĢIA kategorijā “Atvērtākais risinājums” ieguva galveno balvu - par globālās pozicionēšanas bāzes stacijas sistēma "LatPos", kas nodrošina iespēju lietotāja globālās pozicionēšanas uztvērējam noteikt koordinātas ar divu centimetru precizitāti reālajā laikā.

Ikgadējā Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas starptautiskā konference notika jau 16. gadu. Šī gada konferences galvenā tēma bija  saistīta ar atvērtajām tehnoloģijām - atvērtiem standartiem, atvērto pirmkodu, atvērtiem datiem, kas tika skatīti gan digitālās transformācijas, gan kiberdrošības jautājumu kontekstā. Konferencē eksperti dalījās pieredzē par inovācijām, izaicinājumiem un sadarbības iespējām noderīgiem digitālās transformācijas procesā gan publiskajā sektorā, gan privātajā sektorā, gan akadēmiskajā vidē.

Konferencē piedalījās arī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības komandieris majors Ronalds Mandelis. 

Konferences ierakstu varat skatīt: https://bit.ly/4264acU

Dalies ar šo ziņu