NBS kapelāni: Lieldienas ir kristiešu svarīgākie svētki

Sabiedrība
Sargs.lv
Pūpoli
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ticība mūžīgai dzīvei kristiešiem ir gan kalngals, uz ko tiekties, gan avots, no kā smelties spēku ticībai, cerībai un mīlestībai, to šajā Lieldienu laikā uzsver Zemessardzes vecākais kapelāns un Romas katoļu baznīcas pārstāvis majors Raimonds Krasinskis. Svētajos rakstos minēto sasaistot ar aktualitātēm laicīgajā dzīvē, viņš atzīst – arī šajās Lieldienās kopā ar karavīriem un zemessargiem aizlūdzis par Ukrainas tautu. Arī kapelāns Elmārs Pļaviņš atzīst, ka šīs Lieldienas ir neparastas, jo jau Ukrainā turpinās Krievijas sāktais karš. Lai arī tas ir izpostījis tik daudzu cilvēku dzīves, galvenais ir – vienmēr saglabāt ticību. Ieraudzīt un piedzīvot ticību savā dzīvē viņš šajās Lieldienās novēl ikvienam.

Zemessardzes vecākais kapelāns majors R. Krasinskis uzsver – nevis Ziemassvētki, kad Jēzus piedzima, bet tieši Lieldienas kristīgajā pasaulē ir paši nozīmīgākie svētki.

“Kristīgās dzīves ticības pamats ir augšāmcelšanās, apziņa, ka nāvei nav uzvaras. Mēs neapstājamies pie tukša kapa,” viņš saka.

Tikmēr kapelāns, Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš atzīst, ka šīs Lieldienas, tāpat kā pērn, ir neparastas, jo jau vairāk nekā gadu mums kaimiņos – Ukrainā – turpinās Krievijas sāktais karš.

Lai arī tas ir izpostījis tik daudzu cilvēku dzīves, galvenais ir – vienmēr saglabāt ticību. Ieraudzīt un piedzīvot ticību savā dzīvē viņš šajās Lieldienās novēl ikvienam.

“To ar olu krāsošanu vai bluķa velšanu vien nepiedzīvosim. Meklēt patiesību tur, kur tā atrodama. Kristus to parādīja vispirms pie krusta, pēc tam kapā, bet kapā viņš nepalika. Šobrīd mums tik ļoti ir vajadzīga ticība! Dievs caur Lieldienām parādīja, ka viņš mūs nekad neatstāj vienus,” saka E. Pļaviņš, aicinot – kad ticība piedzīvota, tad ar iegūto prieku un mieru vajag dalīties arī ar citiem cilvēkiem.
kapelāns, Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos
Elmārs Pļaviņš

Ik gadu Lieldienu laikā Jēzus nes vēsti par mūžīgo dzīvi un to, ka nāvei pār to nav uzvaras.

“Lūk, arī mēs esam aicināti visu dzīvi nevis steigties pie tukšā kapa, kur dzīve liekas, ka ir beigusies, bet otrādi –  tiekties uz augšāmcelšanos. Jo tas ir gan mūsu kalngals, uz ko tiekties, gan avots, no kā mēs smeļamies spēku mūsu ticībai, cerībai un mīlestībai,” viņš pauž.

Image
skaras
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Svētajos rakstos minēto sasaistot ar aktualitātēm un notikumiem laicīgajā dzīvē, majors R. Krasinskis atzīst – arī šajās Lieldienās viņš aizlūdzis par visu Ukrainas tautu.

“Mēs nedrīkstam apstāties, vienmēr steigsimies atbalstīt Ukrainu. Pat, ja mūsu dzīvē ienācis nogurums vai panīkums, mums, tieši tāpat kā mācekļiem, kuri skrēja uz kapu un saprata Rakstos pausto, jāturpina būt aktīviem, jāskrien pretī uzvarai – ne tikai fiziskai, bet arī garīgai. Mēs aizlūdzām par cilvēku salauztajām dzīvēm un satriektajām sirdīm, lai Dievs stiprina ukraiņu drosmīgo tautu, lai daudzi nāk palīgā atjaunot izpostītās pilsētas un ciemus."
Zemessardzes vecākais kapelāns
majors Raimonds Krasinskis

Paralēli dienestam Zemessardzē, majors R. Krasinskis kalpo arī Salaspils un Ādažu katoļu draudzēs, un šajās Lieldienās viņš šo pašu vēsti paudīs arī tiem kristiešiem, kuri tur apmeklēs Lieldienu laika dievkalpojumus.

Dalies ar šo ziņu